Trinchieri pričakuje boljšo igro Partizana, Filipovski čaka Italijane

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Partizan je med vikendom prvič nastopil pod vodstvom trenerja Andree Trichierija in porazil Mego Bemax, a italijanski trener s predstavo črno-belih ni bil zadovoljen. Boljšo predstavo od svojih varovancev vključno z Aleksejem Nikolićem pričakuje že v torek, ko v Pionir prihaja Trento.

Pred tekmo sem imel drugačno idejo. Želel sem si, da ob moji prvi tekmi Partizan odigra dobro košarko, a to, kar smo prikazali danes, ni košarka. Žal mi je, tudi svojim igralcem sem rekel, da je to daleč od tega, kar si želim,” je kljub zmagi črno-belih nad Mego Bemax takoj po tekmi dejal Andrea Trinchieri. Slovenski košarkar Aleksej Nikolić, ki je v 25 minutah zbral 2 točki in 4 podaje, bo skupaj s soigralci vtis poizkušal popraviti že v torek, ko črno-bele čaka izjemno pomemben obračun EuroCupa proti Trentu. Ta se je te dni okrepil z Aaronom Craftom, ki je sezono pričel pri Budućnosti.

Proti Italijanom se bo dan kasneje meril tudi Sašo Filipovski, ki bo v Monaco pričakal zadnjeuvrščeno Brescio. Tretji slovenski predstavnik v EuroCupu Jaka Klobučar bo z Galatasarayjem gostoval pri MoraBanc Andorri, ki je v nedeljo kot prva v sezoni na kolena spravila Real.

EuroCup, 6.11.
Turk Telekom – Zenit Petersburg (18.00)
Partizan NIS – Dolomiti Energia Trento (20.00)
ASVEL – Valencia (20.30)
Fiat Turin – Fraport Skyliners (20.30)


7.11.
Lokomotiv Kuban – Arka Gdynia (18.00)
Tofas – Alba Berlin (18.00)
UNICS – Mornar Bar (18.00)
Cedevita  – Limoges CSP (19.30)
ratiopharm Ulm – Crvena zvezda (19.30)
AS Monaco – Germani Brescia (19.45)
MoraBanc Andorra – Galatasaray (20.00)
Unicaja – Rytas (20.45)


Slovenci v EuroCupu
Aleksej Nikolić (Partizan NIS)
Jaka Klobučar (Galatasaray)
Sašo Filipovski (AS Monaco)