Triglav ugnal Ledito, do zmag tudi Konjice, Cinkarna Celje in Grosuplje

s kategorijo
Novice
.
V sobotnih tekmah so do novih dveh točk prišle košarkarice Cinkarne Celje, Triglava, Pro-Bit Konjic in Grosuplja.
1. SKL za ženske
10. kolo
Sobota, 23. november, ob 20.30

AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 45:96 (9:23, 8:21, 11:30, 17:22)
Mićunović 14; Kostourkova 26 (19 skokov), Keys 21 (10 skokov)

Vodilne Celjanke so srečanje z Akson Ilirijo začele z vso silo in že po prvih desetih minutah vodile za 14 točk. Maria Ivanova Kostourkova je za zmago Celjank dosegla 26 točk in ujela 19 žog. Pri domači ekipi je Ana Vita Mićunović dosegla 14 točk.

Ilirijanke bodo v naslednjem kolu proste, Celjanke pa 30. novembra čaka obračun z Jasmin sport Ledito.

Izjavi trenerjev:
Žiga Kobaševič, trener Akson Ilirije:
“Cinkarna Celje ni ekipa, proti kateri bi mi iskali svoj par točk. Prikazali smo nekaj dobrih potez, končna razlika bi bila lahko tudi nižja, če bi bili bolj zbrani v ključnih trenutkih napadalnih akcij in obrambnih nalog. Sedaj je na nas, da se zapremo v dvorano in poskušamo biti na naslednjih tekmah še boljši.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Zaslužena visoka zmaga.”

Ob 17.00
TRIGLAV : JASMIN SPORT LEDITA 73:71 (13:17, 23:17, 17:13, 20:24)
Omerbašić 22, Burke 22 (9 skokov); Kozina Bubnič 17 (8 skokov), Prevodnik 15 (8 skokov, 9 podaj)

V uvodnih minutah derbija desetega kola so povedle košarkarice Jamin sport Ledite, potem pa sta se ekipi v prvem polčasu le izmenjavali v vodstvu. V 20. minuti so do prednosti prišle domače igralke in vodstvo uspele zadržati do konca srečanja.

Lejla Omerbašić in Alexis Prijhay Burke (9 skokov) sta za zmago Triglava prispevali 22 točk, pri Jasmin sport Lediti pa je Lara Kozina Bubnič dosegla 17 točk in ujela 8 žog.

Triglavanke se bodo v naslednjem kolu pomerile z Grosupeljčankami, Domžalčanke pa čaka derbi s Celjankami.

Izjavi trenerjev:
Ernest Novak, trener Triglava:
“Čestitke dekletom, da so z borbeno igro pokazale, kako se bori za klub. Kljub taktičnim napakam, ki smo jih delali, smo prišli do prigarane in zaslužene zmage.”

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
“Poznalo se nam je, da smo odigrali tretjo tekmo v sedmih dneh, predvsem nam je zmanjkalo svežine in odločnosti. Kljub temu, smo imeli tudi svoje možnosti za zmago, na koncu pa nam je zmanjkalo tudi malo športne sreče. Glave gor, že čez teden nas čakajo nove tekme.”

MARIBOR : PRO-BIT KONJICE 55:58 (5:16, 11:16, 24:12, 15:14)
Dautović M. 13 (15 skokov), Ribič 13 (17 skokov); Šrot 17 (11 skokov), Podgrajšek 12

Domačinke so bile v prvih desetih minutah povsem nevidne na igrišču in gostjam dovolile, da se razigrajo. Konjičanke so v prvem delu vodile že za visokih 16 točk, nato pa so se domačinke le zbudile, zaigrale agresivneje in tretjo četrtino dobile za 12 točk.

V drugem polčasu so gledalci spremljali povsem drugačno košarko, ekipi sta prikazali kar nekaj atraktivnih potez, v zadnjem delu tekme pa so gostje le imele več izkušenj in športne sreče.

Za zmago Konjic je Zala Šrot dosegla dvojnega dvojčka (17 točk in 11 skokov), pri domači ekipi pa sta Merisa Dautovič (13 točk in 15 skokov) in Valentina Ribič (13 točk in 17 skokov) prav tako dosegli dvojnega dvojčka.

V naslednjem kolu se bodo Konjičanke pomerile s košarkaricami Ježice, Maribor pa odhaja na gostovanje v Grosuplje.

Izjavi trenerjev:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“V tekmo smo stopili izredno medlo in nezbrano. Brez prave borbe smo pustli, da nasprotnice pobegnejo na 18 točk naskoka. Boljša igra v drugem polčasu nas je pripeljala do izenačenja, vendar nismo uspeli obrniti tekme sebi v prid. Čestitke Konjicam za zmago.”

Franc Perkič, trener Pro-Bit Konjic:
“Še ena presenetljiva zmaga, ki smo jo znova dosegli z izjemno kombinirano obrambo in raznovrstnim napadom. Trojni dvojček komaj 15-letne Zale Šrot je pa zgodba zase.”

Ob 18.00
DOMŽALE : GROSUPLJE 53:79 (9:15, 18:22, 14:23, 12:19)
Grintal 14, Jakovljević 13; Zoran 28, Kodelja 8 (5 podaj)

Domačinke so po prvih desetih minutah zaostajale za šest točk, nato pa do konca tekme lovile zaostanek. Gostujoče košarkarice so predvsem po zaslugi danes odlično razpoložene Tinkar Zoran (28 točk) zanesljivo držale rezultatsko prednost in na koncu prišle do novih dveh točk.

Obe ekipi se bosta v naslednji tekmi pomerili s Triglavom, Domžalčanke igrajo 30. novembra, Grosupeljčanke pa 27. novembra.

Izjavi trenerjev:
Bojan Hladnik, trener Domžal:
“Našo že tako skromno ekipo še dodatno pestijo bolezni in poškodbe tako, da z velikimi težavami sestavimo ekipo za tekmo. Pri tem nam v veliki meri pomagajo tudi igralke kadetske ekipe. Kljub temu, da so danes gostje bile boljši nasprotnik, je tekma vseeno imela nek smisel. Punce so prikazale zvrhano mero borbenosti, za kar so prejele pohvale tako trenerjev kot tudi publike. Za kaj več pa bomo potrebovali še kar nekaj časa.”

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
“Prvo tekmo po reprezentančnem odmoru smo vodili celo tekmo, ampak odigrali preveč rezervirano, brez želje in premalo borbeno. Šteje zmaga. Čestitke puncam za zmago in Domžalčankam za korektno borbo. Naše tekme še prihajajo in vem, da bomo to popravili na naslednji tekmi.”