Triglav se je rešil, Hopsi v 2. SKL

Rubrika: Liga Nova KBM

Zadnji tekmi prvega dela Lige Nova KBM sta odločali o obstanku med košarkarsko elito. Zmag so se veselili košarkarji Terme Olimia Podčetrtka in Rogaške, ki si je tako kot ECE Triglav zagotovila obstanek med prvoligaši.

Košarkarji Rogaške so si z zmago v zadnjem krogu zagotovili obstanek v Ligi Nova KBM. Neposrednega tekmeca s Polzele so premagali s 84:68.

Mesto Hopsov, ki bodo v naslednji sezoni nastopali v 2. SKL, bo zasedel Zlatorog Laško, ki je v finalu druge lige premagal Plamo Pur iz Ilirske Bistrice.

Hopsi so v tekmo vstopili s serijo štirih zmag na zadnjih petih tekmah, na odločilni tekmi proti Rogaški pa so bili brez realnih možnosti za zmago. Slatinčani so tehtnico prevesili na svojo stran v tretji četrtini, vodstvo pa so brez težav zadržali v zadnjih desetih minutah.

David Kralj je izstopal z 28 točkami (trojke 4:10, 5 podaj), Jordan Session je dodal 19 točk in 13 skokov, za goste pa je Žiga Fifolt zbral 20 točk in 12 skokov, Vladimir Vranić pa 14 točk.

Košarkarji Term Olimia so s trinajsto zmago v rednem delu potrdili peto mesto po prvem delu Lige Nova KBM, ECE Triglav pa si je navkljub porazu zagotovil obstanek v elitni slovenski družbi.

Podčetrtčani bodo v četrtfinalu na dve zmagi igrali s Kansai Heliosom, prva tekma bo v Domžalah 3. maja, Kranjčani pa so danes končali sezono z izkupičkom 9-18.

Pari četrtfinala so Cedevita Olimpija – Šentjur, Krka – LTH Castings, Kansai Helios – Terme Olimia in Ilirija – GGD Šenčur.

Terme Olimia so zasluženo prišle do zmage, saj so bile praktično vseh 40 minut v vodstvu. Najvišjo prednost so dosegle v zadnji četrtini pri 16 točkah razlike.

Igor Struger je bil s 17 točkami prvi strelec domačih (met 6:10), eno manj je dosegel Aleksander Stoimenov (8 skokov), za goste je Lovro Urbiha zbral 15 točk (8 skokov), 14 pa jih je dodal Uroš Šikanić (trojke 4:7).