Triglav, Ježica in Grosuplje

s kategorijo
Novice
.
Na preostalih tekmah četrtega kola so košarkarice Triglava doma premagale Maribor, Ježičanke so bile zanesljivo uspešnejše od Domžal, Grosupeljčanke pa so po izjemni tretji četrtini prišle do zmage nad Akson Ilirijo. V že odigrani tekmi je Jasmin sport Ledita premagala Konjice.
1. SKL za ženske, 4. krog:
TRIGLAV : MARIBOR 69:57 (13:16, 10:7, 24:14, 22:20)
Burke 33 (7 skokov), Kramžar in Omerbašić 10; Dautović M. 22 (12 skokov), Dautović E. 12 (10 skokov)

Gostje so po zaslugi agresivne obrambe prišle do vodstva v prvi četrtini, nato so domačinke še pred glavnim odmorom rezultat obrnile v svoj prid. V drugem polčasu je bila pri domačih odlično razpoložena ameriška košarkarica Burke, ki je na koncu pristala pri 33 točkah. Pri gostjah sta bili najbolj razpoloženi za igro Merisa (22 točk, 12 skokov) in Elma Dautović (12 točk, 10 skokov), ki sta v statistiko vpisali dvojnega dvojčka.
Kranjčanke bodo v naslednjem kolu proste, Mariborčanke pa pred domačimi gledalci čaka obračun z Ježico.

Izjavi trenerjev:
Ernest Novak, trener Triglava:
“Na trenutke smo odigrali zelo solidno, vendar imamo v igri še vedno preveč nihanj. Ko se bomo sprostili v napadu, v obrambi pa prevzeli odgovornost v igri 1:1, bo lažje.”
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Po enakovrednem polčasu smo si v drugem delu privoščili nekaj slabih minut. Ekipa Triglava nam je na hitro pobegnila na dvomestno prednost, ki je nismo uspeli izničiti. Čestitke domačinkam za zmago. Že čez nekaj dni nas čaka nova tekma, kjer bomo morali dati od sebe vse in še več.

JEŽICA : DOMŽALE 91:45 (17:11, 26:12, 17:12, 31:10)
Šarić (17 skokov) in Jesenšek 20; Tajher 26 (6 skokov)

Po izenačenem začetku tekme so se v drugi četrtini domačine razigrale in si že pred nadaljevanjem tekme zagotovile visokih 20 točk prednosti. Pri domačinkah je bila zelo razpoložena za igro Ana Šarić, ki je 20 točkam dodala kar 17 skokov. Nina Jesenšek je prav tako prispevala 20 točk. Pri gostjah je bila Vanja Tajher s 26 točkami edina z dvomestnim številom točk.

Ježičanke se bodo v naslednjem kolu v gosteh pomerile z Mariborom, Domžalčanke pa bodo doma gostile Akson Ilirijo.

Izjavi trenerjev:
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
“Zadovoljna sem, da so se na tekmi z Domžalami razigrale nekatere igralke, s čimer smo razširili krog strelsko razpoloženih košarkaric, kar je dober znak za prihajajoče tekme. Sicer imamo še precej rezerve, a se že kažejo sadovi dela. Čestitke mojim dekletom za zmago in Domžalam za korektno igro.”

Bojan Hladnik, trener Domžal:
“Hiter ritem Ježičank smo uspeli držati le eno četrtino. Kasneje smo izgubili skok ter napravili preveč napak za kakšen boljši dosežek. To tekmo moramo čim prej pozabiti.”

AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE 36:73 (23:20, 7:16, 0:23 6:14)
Vrečer 10 (6 skokov); Zoran 16 (7 skokov), Jurečič 12

V zadnji tekmi večera so košarkarice Akson Ilirije izgubile pred domačimi gledalci, potem, ko so bile v prvem polčasu povsem enakovreden tekmec. Grosupeljčanke so po glavnem odmoru zaigrale agresivneje ter v tretji četrtini povsem zagospodarile na igrišču, o čem govori tudi podatek, da domačinke vseh 10 minut niso zadele koša in so prvi točki ponovno dosegle šele v 33. minuti.

Manca Vrečer je dosegla 10 točk, Tinkara Zoran pa je za zmago Grosuplja prispevala 16 točk.

Ilirijanke bodo v naslednjem kolu gostovale v Domžalah, Grosupeljčanke pa čaka derbi z Jasmin sport Ledito.

Izjavi trenerjev:
Gregor Vodenik, trener Akson Ilirije:
“Na tekmi smo pokazali dva različna obraza. Naše igralke so v prvem polčasu dokazale, da lahko igrajo košarko in to so v tem trenutku potrebovale. Sedaj se lahko z dvignjeno glavo vrnejo na trening, da na dobrih stvareh gradimo našo igro.”

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
“Tekmo smo začeli nekoliko slabše potem pa v drugem delu dvignili nivo igre ter zaigrali, kot se spodobi. Moram reči, da so punce odigrale res odlično obrambo, čestitke za zmago.”