Trifunović opozoril na met z razdalje in sodniški kriterij

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca se nocoj vrača iz Turčije, kjer je doživela poraz v 5. krogu 2. dela kvalifikacij za SP 2019.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance: 
“Pričakovali smo težko tekmo, saj smo vedeli, da nam manjkajo centimetri. Vseeno so fantje z veliko mero borbenosti, kar dokazuje predvsem skok v napadu, to delno nadoknadili, žal pa je ta borba s precej višjimi in težjimi igralci Turčije zahtevala svoj davek. V drugem polčasu se nam je poznala utrujenost in temu je sledil visok poraz. Hkrati nam tudi meti z razdalje, ki so bili naše glavne orožje, niso šli od rok, pa še domačini so v nadaljevanju zaigrali precej bolj fizično, česar sodniki niso kaznovali. Kljub porazu si fantje zaslužijo pohvale za borbenost in vztrajanje vse do konca.”

Edo Murić, kapetan slovenske reprezentance: 
“Ko smo videli postavo Turčije in izvedeli, da Dimec in Čančar ne bosta mogla igrati, smo vedeli, da nas čaka huda in naporna borba. Manjkalo nam je centimetrov in igralcev. V takem primeru se moraš zanesti na koše z razdalje, mi pa smo bili danes v tem pogledu katastrofalni. Na drugi strani so Turki zadeli tudi nekaj težkih metov, gledalci v dvorani so se prebudili in razlika je hitro narasla. Zdaj se moramo zbrati za tekmo proti Ukrajini, ji vrniti za hud poraz, ki smo ga tam doživeli, nato pa čim prej pozabiti te kvalifikacije in misli usmeriti v boj za evropsko prvenstvo 2021.”

Gregor Hrovat, slovenski reprezentant: 
“Borili smo se, vendar so bili Turki fizično močnejši in višji, kar je bilo odločilno. Preveč smo nihali v igri, kar moramo do tekme z Ukrajino popraviti in te kvalifikacije končati z zmago.