Trifunović in Valentinčič na šolanje v Fenerbahče

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Košarkarska zveza Slovenije je selektorju #mojtim Radu Trifunoviću in njegovemu pomočniku Jerneju Valentinčiču omogočila, da se pred petim kvalifikacijskim ciklom za nastop na svetovnem prvenstvu odpravita na delovni obisk v Carigrad, kjer se bosta priključila strokovnemu štabu Fenerbahčeja.

Slovensko moško člansko reprezentanco konec meseca novembra in v začetku decembra čaka peti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. Naša izbrana vrsta bo v četrtek, 29. novembra, gostovala v Ukrajini (Zaporožje), tri dni kasneje pa bo v Ljubljani gostovala reprezentanca Latvije. V dosedanjem delu kvalifikacij je #mojtim dosegel dve zmagi in šest porazov.

V začetku prihodnjega tedna se selektor moške članske reprezentance Rado Trifunović in njegov pomočnik Jernej Valentinčič odpravljata na desetdnevni delovni obisk v Carigrad, kjer se bosta priključila strokovnemu štabu Fenerbahceja, ki mu poveljuje Željko Obradović. Turki so sezono v Evroligi odprli s tremi zmagami, včeraj pa doživeli prvi poraz, ko so na mestnem derbiju izgubili proti moštvu Anadolu Efes.

Rado Trifunović, selektor #mojtim:
“Vesel sem, da nama je KZS omogočila, da se z Jernejem Valentinčičem odpraviva v Turčijo, hkrati pa se zahvaljujem tudi Željku Obradoviću ter vodstvu Fenerbahčeja za ponujeno priložnost. Današnja košarka se izjemno hitro razvija in potrebno je izkoristiti vsako priložnost za dodatno usposabljanje, pridobivanje izkušenj ter izmenjavo mnenj. Konec koncev smo v letu 2017 oboji stopili na vrh Evrope, Fenerbahče v evroligi, mi pa na Eurobasketu.”