Trifunović brez presenečenj, spet manjka Šiško

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Na novinarski konferenci pred zaključnim turnirjem Pokala Spar je bil gost tudi selektor slovenske moške članske reprezentance Rado Trifunović. Košarkarski javnosti je razkril seznam košarkarjev, ki se bodo v ponedeljek zbrali na pripravah za zadnji tekmi kvalifikacij za SP. Vstopnice za tekmo z Ukrajino le še nekaj dni po še posebej ugodni ceni.

Moško člansko košarkarsko reprezentanco čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo. Najprej bodo izbranci Radovana Trifunovića v petek, 22. februarja, ob 17. uri po slovenskem času gostovali v turški Ankari in nato v ponedeljek, 25. februarja, ob 19. uri v Stožicah gostili reprezentanco Ukrajine. Pred odhodom v Turčijo bodo reprezentanti trenirali v Ljubljani.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:

”V bistvu se izredno veselim dogodka in ogleda tekem vseh štirih ekip. Pokalno tekmovanje je vedno nekaj posebnega in ima svoj določen naboj. Na takšnih tekmovanjih nekako nikoli ne moreš reči kdo je favorit, saj se kaj hitro lahko zgodijo kakšne presenečenja. Vsem štirim ekipam želim dobro igranje na tekmah. Seznam kandidatov za 6. tekmovalni ciklus v kvalifikacijah za SP je znan, odločil sem se za dokaj podobno ekipo, ki je igrala v zadnjem ciklu, le da smo dodali še Z. Dragića, Rupnika in Špana. Ni pa poleg Mahkovica in Čebaška, Bratec je pa rezerva. Želim si predvsem to, da na obeh tekmah igralci pokažejo željo po dokazovanju, borbi in zmagi, ne glede na to, da smo mi že zunaj vseh možnosti za uvrstitev na SP. Sem pa tudi prepričan, da se tega zavedajo oziroma si želijo tudi igralci.”Vstopnice za člansko tekmo so do 18. februarja po ceni 8 €, po tem datumu in vse do dneva tekme boste navijači vstopnice lahko kupili po enotni redni ceni 10 €, prav tako pa bo od 19. februarja dalje na voljo tudi paket 3 + 1 po ceni 30 € (paketna prodaja na dan tekme ni možna). Na dan tekme bo cena posamezne vstopnice 15 €, že pa so na voljo tudi deluxe sedeži ob igrišču, cena te vstopnice znaša 95 €.

Na seznamu reprezentantov zopet ni Žana Marka Šiška, ki je bil na “prisilnem” dopustu v prejšnjem ciklusu, ker je zavrnil selektorja lani. Kaj je tokratni razlog nevpoklica enega najboljših igralcev v Ligi ABA 2, ni znano. Nihče od novinarjev tega ni vprašal, zgoraj podpisani pa je na novinarski konferenci žal manjkal. Je pa bil z delom misli pri izbrani vrsti.