Trifunović bi moral v Moskvo k Itoudisu

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Košarkarska zveza Slovenije nadaljuje iskanje selektorja moške članske vrste. Grk, tudi trener moskovskega CSKA-ja, ostaja edini kandidat, poročajo Slovenske novice.

Jasen cilj

Po lanskem izboru najboljši trener Evrolige bi moral biti tisti mož, ki bi na čelu reprezentance nadomestil Rada Trifunovića, ki ni več selektor članov. To je kar v velikem intervjuju za Dnevnik pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki pa je z ekipo odločen, da za slovensko reprezentanco najame Itoudisa.

Kaj pa Grki?

O celotnem obsegu sodelovanja se pogovarjajo neposredno z Ituodisom in ne z njegovim agentom. Verjetno pa zadnje niso rekli niti Grki, pri katerih je na mizi vprašanje, ali jih bo še vodil Američan Rick Pitino, ki je pred koronavirusom odpotoval iz Aten (ni več trener Panathinaikosa) v Združene države Amerike.

„Na nek način smo dobili več časa oz. je situacija v zvezi s korona virusom in posledična sprememba koledarja prinesla časovni zamik, na pogajalska izhodišča pa zaenkrat ni vplivala,“ pove Erjavec za Slovenske novice.

Je pa Erjavec potrdil, da bo Trifunović ostal v trenerskem štabu novega selektorja. Še več – Trifunović bi moral konec marca v Moskvo, kjer bi poskrbel čim boljšo in osebno “primopredajo” poslov Dimitrisu Itoudisu.

Dosedanji tuji selektorji moške članske reprezentance:
1. Božidar Maljković (2011 – 2013)
2. Igor Kokoškov (2016 – 2017)
3. ? Dimitris Itoudis (? – ?)