Tri tekme že danes, Olimpija v Rogaški, jutri še Sixt in Krka

Rubrika: Pokal Spar

Danes in jutri bodo odigrane prve tekme četrtfinala Pokala Spar. Na zadnji stopnici pred finalnim turnirjem se bosta danes srečala Šentjur in Helios, Plama Pur bo gostila Hopse, prav tako današnjo tekmo med Rogaško in Petrol Olimpijo pa si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV. Jutri bosta svojo prvo četrtfinalno tekmo odigrala Sixt Primorska in Krka. Povratne tekme bodo 14. in 15. januarja.

V prvem paru četrtfinala se bosta pomerila Helios Suns in Šentjur. Helios Suns je do četrtfinala Pokala Spar premagal Krvavec Meteor, Žoltaste Trote in Terme Olimia Podčetrtek, Šentjur pa je do četrtfinala prišel preko zmag proti Bistrici, Celju in Šenčurju.

Aktualni državni prvak, Petrol Olimpija se bo za vstopnico v polfinale Pokala Spar na prvi tekmi, pred televizijskimi kamerami v Rogaški Slatini, pomerila z domačo zasedbo. Obe ekipi sta bili neposredno uvrščeni v četrtfinale Pokala Spar, v medsebojnem obračunu v tekoči sezoni Lige Nova KBM, pa so bili igralci Petrol Olimpije boljši.

Edina ekipa iz 2. SKL, ki se je uspela uvrstiti v četrtfinale Pokala Spar, Plama Pur iz Ilirske Bistrice, se bo danes v prvi tekmi pomerila s Hopsi iz Polzele. Košarkarji Plame Pur so na poti do četrtfinala izločili Litijo, Portorož in Slovan, Hopsi pa so bili na isti poti boljši od Calcit Basketball, Zlatoroga in Mesarije Prunk Sežana.

Košarkarji Sixt Primorske, aktualni prvaki Pokala Spar za sezono 2017/2018, se bodo v torek pomerili s trikratnim pokalnim prvakom, Krko. V medsebojnem srečanju v Ligi Nova KBM je bila Sixt Primorska boljša od Krke. Obe ekipi sta bili neposredno uvrščeni v četrtfinale Pokala Spar.

Pokal Spar, četrtfinale:

7.1.
Šentjur – Helios Suns (18.00)
– povratna tekma: 14. januar, ob 19.00

Rogaška – Petrol Olimpija (19.00) (prenos na Šport TV)

– povratna tekma: 14. januar, ob 19.00

Plama Pur – Hopsi Polzela (20.00)
– povratna tekma: 14. januar, ob 19.00

8.1.
Sixt Primorska – Krka (18.00)
– povratna tekma: 15. januar, ob 19.00