Trenutek resnice za Partizan, Klobučar gostuje pri Filipovskemu

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Po treh tednih premora se na sceno vrača EuroCup. Dva kola pred koncem rednega dela tekmovanja so se v izjemno težkem položaju znašli košarkarji Partizana, ki za ohranitev upov na drugi del nujno potrebujejo zmago. Pomemben obračun v Monacu čaka tudi Galatarasay Jake Klobučarja.

So odlična ekipa. V Beograd so prišli in nas premagali s pametno igro in zdaj moramo odgovoriti. Moramo vedeti, da za nas obstaja en sam rezultat in hkrati moramo igrati našo igro. To, da obstaja en sam rezultat, za nas ne sme biti težava, ampak cilj,” je pred tekmo v Lyonu spregovoril trener Partizana Andrea Trinchieri. Za Beograjčane igra le zmaga, saj bi s porazom izgubili vse možnosti za preboj v drugi del tekmovanja.

Nič kaj bolje ne kaže niti Galatasarayju z Jako Klobučarjem. Turki so v uvodnih 8 kolih zbrali le 3 zmage, v predzadnjem kolu rednega dela pa jih čaka obračun z vodilno ekipo skupine A, Monacom Saša Filipovskega. Slednji si je s svojimi varovanci že zagotovil mesto v drugem delu tekmovanja, a vseeno ne razmišlja o popuščanju: “Igrati moramo dobro obrambo, predvsem pa ekipno, če želimo priti do zmage,” je dejal Filipovski.

EuroCup, 9. kolo, 11.12.
Tofas – Limoges CSP (18.00)
ratiopharm Ulm – MoraBanc Andorra (18.30)
Arka Gdynia – ALBA Berlin (20.30)
LDLC ASVEL – Partizan NIS (20.30)
Fiat Turin – Rytas (20.30)
Valencia – Zenit (20.30)


12.12.
UNICS – Unicaja (17.00)
Lokomotiv Kuban – Cedevita (18.00)
Turk Telekom – Dolomiti Energia Trento (18.00)
Crvena zvezda mts – Germani Brescia (19.00)
Mornar Bar – Fraport Skyliners (19.00)
AS Monaco – Galatasaray (19.45)


Slovenci v EuroCupu
Aleksej Nikolić (Partizan NIS) – proti @LDLC Avsel,
Jaka Klobučar (Galatasaray) – proti @AS Monaco,
Sašo Filipovski (AS Monaco) – proti Galatasaray.