“Trener za velike sisteme” ostal brez rezultata tudi v Kopru

Rubrika: Pokal Spar

Olimpija ostaja pri 20 pokalnih lovorikah. V zadnjih sedmih sezonah je osvojila „le“ dve, zadnjo pred dvema letoma v Domžalah, na klopi pa je Gašper Okorn, ki je kot zadnji pripeljal dvojno krono v Stožice. Saši Nikitoviću, trenerju za velike sisteme in klube, kot je sebe opisal novembra lani, ko je prišel reševati Petrol Olimpijo, ne bo uspelo stopiti ob bok Okornu.

Takrat je govoril, da bodo o njem govorili rezultati. Ki pa jih žal nima.

Pika na i današnji poraz v polfinalu pokala Spar, zaradi katerega bo šef Spara Igor Mervič, velik mecen slovenske košarke in ljubljanskega kluba, spet bentil nad direktorjem kluba Romanom Liscem.

Odločitev trenerja

Tokrat se je Nikitović premagal sam. Sixt Primorska je odigrala toliko, kot je bilo treba. Dejansko v tem ritmu, kot igrajo v tej sezoni. Lance Harris je za Olimpijo vrsto (pa ne le zaradi barve kože) skoraj Michael Jordan, Ivan Marinković je bil nerešljiva uganka pod svojim in Olimpijinim obročem. Pa še bi lahko naštevali. Da ne pozabimo: v Kopru so lepo razvili Žana Marka Šiška. Otrok Olimpije je bil neusmiljen proti svojemu nekdanjemu klubu.

„Odločitev trenerja,“ je trener Nikitović pojasnil, zakaj je na tribuni ostal prvi „snajperist“ zmaje Roko Badžim.

Ko smo ravno pri občutku za „filing“. Po trojki in izsiljeni osebni napaki je moral v 2. četrtini na klop Jan Špan. Ni bil zadovoljen, pokazal je to. Namesto njega je šel v igro Yusuf Sanon, ki je takoj zapravil napad. Karma… Slaba. Ni kriv Sanon, ampak trener, ki mu očitno nalaga pretežka bremena.

Kaj lahko Nikitović še ponudi?

„Prevzemam odgovornost za poraz,“ pa je ob tem še dejal Nikitović, ki se bo težko izmazal iz nastale situacije. Dejansko je Olimpija zamočila še tretjič v tej sezoni – ostala je brez superpokala, mesta med 6 v Ligi ABA in pokala Spar. Ugled bodo reševali v domačem prvenstvu. Še prej pa bodo morali obstati v Ligi ABA, kjer so z zmago proti Igokeji naredili velik posel. Pred njim pa so še tri pomembne tekme. Pa potem?