Toronto v gosteh nadigral oslabljene Warriorse

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Pred tretjo tekmo finala, prvo v Oaklandu, so Golden State Warriors dejali, da se Kevin Durant še ne bo vrnil, Kevon Looney je bržkone za finale že zgubljen, Klay Thompson pa naj bi bil, tudi po lastnih besedah, v redu. Izkazalo se je, da zadnja rešitev ni resnična in Warriorsi so sinoči stopili na parket v vidno oslabljeni zasedbi. Ob odsotnosti dveh od treh najboljših igralcev je breme padlo na ramena Stepha Curryja, ki je dosegel osebni rekord v konlnici s 47 točkami, a za ekipni uspeh je bilo to premalo.

Na drugi strani jim je stal že dodobra utečen stroj Toronto Raptors, ki so, z izjemo uvodnih 17 sekund, vodili preostanek srečanja in brez večjih pretresov pripeljali tekmo do konca ter tako ponovno prevzeli pobudo v finalni seriji. Najkoristnejši igralec letošnje končnice Kawhi Leonard (30 točk,) je dobil znatno pomoč preostalih Raptorsov, ki so nadigrali gostitelje v tako rekoč vsaki statistični kategoriji.

V trenutni zasedbi bodo Warriorsi le stežka obranili naslov prvaka. Naslednja tekma je že v noči na soboto, kjer si bodo Raptorsi poskusili priboriti zaključno žogico za prvi naslov v 24-letni zgodovini.


Liga NBA sinoči

Golden State Warriors – Toronto Raptors [1:2]
109:123
Curry 47, 8 skokov in 7 asistenc, Green 17, Igoudala 11; Leonard 30 in 6 asistenc, Lowry 23 in 9 asistenc, Green in Siakam (9 skokov in 6 asistenc) po 18.