Toronto le še zmago oddaljen od naslova prvaka

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Toronto Raptors so zmagali še drugo tekmo v Oracle Areni v Oaklandu in imajo že v noči na torek možnost, da postanejo prvaki lige NBA pred svojimi navijači! Moštvo, ki je skozi minule sezone postala sinonim za ekipo, ki uspešno nastopa v rednem delu, ne prenese pa pritiska končnice, je sedaj na pragu zgodovinskega dosežka. Ključna razlika med preteklimi in sedanjimi variacijami Toronta je Kawhi Leonard, mož, ki se je preko meje preselil minulo poletje in iz tekme v tekmo vlekel voz Raptorsov, ki ga je pripeljal tik pod vrh svetovne košarke.

Nič drugače ni bilo sinoči. Golden State Warriors so na parket prišli odločni, da izenačijo izid v zmagah. Po poškodbi sta ponovno zaigrala tako Klay Thompson (28 točk) kot Kevon Looney in, na zadovoljstvo navijačev v rumenem so ob polčasu Bojevniki vodili z 46:42. Tretja četrtina, ko, statistično gledano igrajo Warriorsi svojo najboljšo košarko, pa je srečanje tokrat prevesila v prid gostom. Na samem uvodu je Leonard (36 točk) zadel dva meta za tri in nakazal kakšna četrtina se obeta. V sledečih dvanajstih minutah je Toronto dosegel kar 37 točk in naredil dvomestno prednost, ki ni bila nikoli več resno ogrožena do konca srečanja.

V zgodovini finalov lige NBA je zgolj eno moštvo osvojilo krono, potem ko so v zmagah zaostajali z 1:3, in sicer Cleveland Cavaliers leta 2016, ravno proti tej ekipi Warriorsov. Da bi se lahko zgodila ta čudežna vrnitev bi pred tem bržkone morali videti čudežno vrnitev zdravega Kevina Duranta. V Torontu bo v torek vse pripravljeno za slavlje.


Liga NBA sinoči

Golden State Warriors – Toronto Raptors [1:3]
92:105
Thompson 28, Curry 27 in 6 asistenc, Green (12 asistenc in 9 skokov) in Looney po 10; Leonard 36 in 12 skokov, Ibaka 20, Siakam 19.