Toronto in Denver vzela prednost domačega igrišča nazaj v svoje roke

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kaj so Toronto Raptors brez Kawhija Leonarda? Govorice o njegovem morebitnem odhodu v rojstni Los Angeles po tej sezoni so med končnico utihnile, navijači Toronta pa zgolj uživajo v priložnosti, da gledajo bržkone najboljšega igralca v dresu Raptorsov od ustanovitve franšize leta 1995.

Brez Leonarda na parketu Raptorsi delujejo kot tiste ekipe iz minulih sezon, ki so vsakokrat razočarale v končnici. Z Leonardom na parketu pa zgleda vse veliko lažje, zaradi česar mu je trener Nick Nurse denimo sinoči namenil samo pet minut pavze med tekmo. 39 točk ob metu iz igre 13/20, 14 skokov in odločilni koš preko iztegnjene roke Joela Embiida; to je Kawhijev podpis pod sinočnjo tekmo.

Voz Philadelphie je na drugi strani vlekel borbeni Jimmy Butler z 29 pikami. Poznala se je bolezen Embiida, ki je bil do zadnjega dne vprašljiv za nastop, nato pa vendarle odigral 35 minut, a z znatno manjšo vlogo kot smo ga vajeni. Peta tekma bo v Kanadi v torek.

Prednost domačega igrišča so si nazaj priborili tudi Denver Nuggets z zmago nad Portlandom 116:112. Junak tekme je bil Jamal Murray, ki je ponovil osebni rekord iz minule tekme s 34 točkami. Dobro razpoloženost je potrdil že kar v prvi minuti tekme z nemogočim košem preko table.

Še pomembnejši je bil v samem zaključku, ko je bilo treba zadeti proste mete, kar je sinoči delal z odliko in zadel vseh enajst. Nikola Jokić je k zmagi prispeval trojni dvojček (21, 12 skokov in 11 asistenc), na drugi strani je dvojec Damian Lillard-CJ McCollum prispeval skupno 57  točk, pod drugo četrtino pa se je podpisal Seth Curry s 14 (od skupno 16) točkami, vključno s štirimi koši izza črte za tri. V tej prvini je Seth v končnici celo boljši od starejšega brata Stepha iz Golden State Warriors.


Liga NBA sinoči

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors [2:2]
96:101
Butler 29 in 11 skokov, Redick 19; Leonard 39 in 14 skokov, Gasol 16.

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets [2:2]
112:116
McCollum 29, Lillard 28; Murray 34, Jokić 21, 12 skokov in 11 asistenc.


Liga NBA jutri

Boston Celtics – Milwaukee Bucks [1:2] (01:00)

Houston Rockets – Golden State Warriors [1:2] (03:30)