Tole je ključno sporočilo slovenskega reprezentanta: “Drug drugemu smo držali hrbet!”

Rubrika: Reprezentanca
Slovenska košarkarska reprezentanca je v drugem nastopu na svetovnem prvenstvu zabeležila drugo zmago. Z 88:67 je ugnala reprezentanco Gruzije. V sredo še proti Zelenortskim otokom.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Dobro smo se pripravili na zasedbo Gruzije, saj smo vedeli, da so izjemno neugodna ekipa. Igralci so se do potankosti držali načrta. Vsak, ki je prišel na igrišče je tam pustil srce. Borili smo se kot ekipa in zmagali kot ekipa, to je najbolj pomembno. Čez dva dni nas čaka nova tekma, na katero se moramo znova dobro pripraviti, nato pa bomo lahko začeli razmišljati o tekmecih v drugem delu. Trenutno me najbolj skrbi, kaj je z Jako Blažičem.”

Klemen Prepelič, slovenski reprezentant:
”Dosegli smo veliko in pomembno zmago. Proti zelo napadalno usmerjeni reprezentanci Gruzije smo prejeli le 67 točk, kar pomeni, da smo opravili dobro delo v obrambi. Strokovni štab nas je odlično pripravil, pohvale pa si zaslužijo tudi visoki fantje pod obročema. Čeprav v napadu nismo bili najbolj natančni, smo še vedno dosegli skoraj 90 točk. Zdaj smo v pričakovanju zdravniških izvidov Jake Blažiča.”
Zoran Dragić, slovenski reprezentant:
”Drug drugemu smo držali hrbet, tekli, zapirali prostor pod obročem in na koncu zabeležili prepričljivo zmago. S takšno obrambo lahko premagamo še marsikoga, dejstvo pa je tudi, da imamo še določene rezerve, predvsem v hitrejši igri, s katero bi lahko dosegli nekaj več lahkih košev.”