To soboto začetek prodaje vstopnic ženskega EuroBasketa, v Stožice že za 15 evrov 

Rubrika: Ženska košarka

Natanko dva meseca pred začetkom letošnjega ženskega evropskega košarkarskega prvenstva, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Ljubljana in Tel Aviv, se bo začela uradna prodaja vstopnic. Prve bodo na voljo to soboto ob 12.15 uri, že od 15 evrov naprej pa jih dobite na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Slovenke bodo vse tekme skupinskega dela igrale ob 18. uri. #rakete si srčno želijo, da bi bili navijači njihov šesti igralec.

Šestnajst sodelujočih reprezentanc 39. izvedbe evropskega prvenstva za košarkarice je razdeljenih v štiri štiričlanske skupine. Dve skupini bosta potekali v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji se bodo igrale v ljubljanski Areni Stožice. Poleg predtekmovalnih skupin C in D bo v Ljubljani odigran celoten finalni del, od vseh četrtfinalnih tekem dalje pa vse do velikega finala. Navijači bodo tako v Stožicah videli kar 25 tekem.

Skupina A (Tel Aviv): Črna gora, Latvija, Španija, Grčija

Skupina B (Tel Aviv): Belgija, Italija, Češka, Izrael

Skupina C (Ljubljana): Nemčija, Velika Britanija, SLOVENIJA, Francija

Skupina D (Ljubljana): Turčija, Slovaška, Madžarska, Srbija

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Dnevni program v dvorani Stožice bo obsegal štiri tekme. Prva tekma se bo vse dni skupinskega dela začela ob 12.15 uri, druga tekma bo na sporedu ob 15. uri, tretja ob 18. uri in zadnja ob 20.45 uri. Z eno vstopnico si navijači lahko ogledajo dve tekmi, bodisi popoldanski ali večerni.

#rakete bodo vse tekme skupinskega dela v Stožicah igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo Slovenke odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo,  18. junija pomerile še s Francijo.

Vstopnice bodo od sobote od 12.15 ure dalje, natanko dva meseca pred prvim sodniškim metom v ljubljanskih Stožicah, v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Zaenkrat bodo na voljo vstopnice za skupinski del prvenstva. Cene vstopnic se, odvisno od izbrane kategorije, gibljejo med 15 in 25 evrov. Vse informacije glede cen vstopnic ter možnost nakupa najdete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala. Drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repešaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, B2:A3, C2:D3, D2:C3), ki bo na sporedu 19. junija v Tel Avivu (skupini A in B) ter 20. junija v Ljubljani (skupini C in D). Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 22. junija, polfinalna dvoboja ter prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre 24. junija, odločilna tekma za olimpijski kvalifikacijski turnir in boja za medalje pa v nedeljo, 25. junija.

RAZPORED TEKEM IN SISTEM TEKMOVANJA EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Slovenke bodo sicer na prvenstvu stare celine zaigrale četrtič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto. Desete so bile tudi pred dvema letoma, ko sta EuroBasket gostili Španija in Francija. Naslov prvakinj bodo branile košarkarice Srbije.

Za promocijo prvenstva organizatorji pripravljajo karavano, ki se bo v naslednjih dveh mesecih ustavila v vseh večjih slovenskih krajih, vrhunec pa bo predstavljala predstavitev slovenske reprezentance na ljubljanskih ulicah.

Direktor prvenstva Emir Haskić je začetek prodaje vstopnic pospremil z naslednjimi besedami: »Vstopnice smo cenovno prilagodili z željo po čim večjem obisku vseh tekem, predvsem pa tekem slovenske reprezentance. Veseli smo, da se za paketne nakupe zanimajo tudi druge države ter, da sta prvi vstopnici kupila naša globalna ambasadorja, Goran Dragić in Jan Oblak.« 

Goran Dragić, zlati kapetan moške košarkarske reprezentance je poudaril: »Tudi dekleta si zaslužijo enako podporo kot mi fantje. Nenazadnje v svoji odrasli dobi v večini družin podpirajo tri vogale hiše, zato jih je potrebno spodbujati in z obiskom nagraditi tudi času njihove uspešne športne kariere.« Vratar slovenske nogometne reprezentance, Jan Oblak, pa je dodal: »Vesel sem, da bom lahko svojo sestro Tejo in njene soigralke v državni reprezentanci letos spremljal na domačih tleh. Podprite in nagradite dekleta z obiskom tudi vi.«