To so nove slovenske prvakinje in prvaki 3×3

Rubrika: Nižje slovenske lige

Ljubljana je v soboto zvečer 13.08.2022 gostila finale 19. državnega prvenstva v košarki 3×3. Veliki zmagovalci finalnega turnirja, ki je dal prvake v petih kategorijah, so postali košarkarji 3×3 Ljubljana Center, ki so se veselili svojega prvega naslova državnih prvakov.

Finalno vstopnico si je skozi kvalifikacijske turnirje priigralo 34 ekip. V članski kategoriji je ekipa 3×3 Ljubljana Center – Žiga Habat, Gašper Jordan Rojko, Anže Srebovt, Jernej Ledl – na Slovenski cesti v Ljubljani prišla do svojega prvega naslova državnih prvakov.

Izjava Gašperja Jordana Rojka, člana ekipe 3×3 Ljubljana Center: Naslova državnega prvaka smo si res želeli. V sezoni 2020 in 2021 smo bili državni podprvaki. Obakrat smo v finalu izgubili z ekipo Piran, ki je bila mnogo izkušenejša in v tistem trenutku tudi boljša. Vedeli smo, da imamo letos super priložnost, saj so Pirančani prenehali z igranjem 3×3 košarke. Pravijo, da gre v tretje rado. Seveda si želimo še napredovati, saj smo v povprečju stari šele 25 let in imamo še ogromno prostora za napredek.

V konkurenci članic je slavila ekipa Tosama Ladies B v postavi Urša Žibert, Lejla Pamić, Manca Vesel, Sara Meden.

V kategoriji fantov do 23 let so košarkarji ekipe Ljubljana East U23 (Jure Ličen, Adrian Hirschmann, David Zajc, Erik Groznik) potrdili premoč tudi v letošnji sezoni, potem ko so slavili že lani.

Pri fantih do 18 let so do naslova prvakov prišli igralci 3×3 Amaterji (Jan Zapečnik, Filip Razdevšek, Tadej Kumer, Tevž radšel), v kategoriji fantov do 15 let pa so tudi na finalnem turnirju kraljevali košarkarji Tilenčki Grosuplje (Luka Nidorfer, Aleksander Zakrajšek, Lovro Strnad, Mai Mirtič).

Po zaključku državnega prvenstva bodo oči tudi letos uprte v Pariz, ki bo konec poletja središče svetovne košarke 3×3. Od 7. do 8. avgusta bo namreč francoska prestolnica gostila članski turnir svetovne serije, na katerega se je uvrstil državni prvak ekipa 3×3 Ljubljana Center pod taktirko trenerja Luke Snoja.