“To je treba videti, kako se bori za dres z dušo!”

Rubrika: Nižje slovenske lige

Minuli vikend je bil v 4. ligi Zahod na sporedu derbi med Ivančno Gorico in Cerknico, zmaga je šla gostom, 65:82. Sergej Bavdek je dosegel 25 točk za goste, Žan Jerman 18 za domače, za katere je tri trojke prispeval tudi Blaž Jamšek.

Na nivoju

„Na derbi tekmi 4. SKL – zahod med domačo Ivančno Gorico in Cerknico smo videli vse, kar lahko košarka ponudi. Dobesedno spektakel. Polno dvorano OŠ Stična,,gostujoče navijače, ki so organizirano prišli z avtobusom in športno navijali za svoje privržence, dobro košarkarsko predstavo prve in drugouvrščene ekipe na lestvici ter nagrade za navijače in pogostitev po končani tekmi. Piko na i je s svojo prisotnostjo dal župan občine Ivančna Gorica gospod  Dušan Strnad, sicer športnik po duši, ki je s prijatelji iz pobratene občine Hirschaid (Nemčija) skrbno spremljal potek tekme,“ nam je javil Ivan Marjanović, ljubiteljski novinar, ki je spremljal tekmo na Dolenjskem. Tekmo je spremljal tudi paraolimpijec Primož Jeralič.

Srčno

„Videli smo zanimivo tekmo, polno obratov, lepih potez, evforije, emocij. To zadnje je težko opisati, to je treba videti, doživeti, kako se bori za dres z dušo in brez materialnega nadomestila. Na koncu je zmagala Cerknica, ki velja za glavnega kandidata za selitev v 3. ligo. Domačini, mlajši in pod košem inferiorni, so popustili v končnici. Fantom domačega trenera  ni kaj za očitati…. Srčnost in energija, s katero so igrali, naj jim bo motiv za naprej in vrednoti, s katerima so dosegli svoje cilje! Za konec še to: organizacija pohvalna! Seveda, vse to se dogaja v deželi evropskih prvakov. Hitro se pozabi, navdih ostaja za vedno!“ javlja Marjanović.

Imate tudi vi poročilo tekme, zgodbo in bi ga radi objavili? Pišite nam na drago.perko@kosarka.si