To je prvi novinec v Domžalah

Rubrika: Liga Nova KBM

Prva okrepitev domžalskih košarkarjev za novo sezono je 20 letni Lovro Urbiha, ki v višino meri 204 centimetre in nastopa na poziciji krila in krilnega centra. Lovro je zastopal Slovenijo v dresu mlajših kategorij in sicer na evropskih prvenstvih kategorij U18 in U20. V pretekli sezoni je nastopal za ECE Triglav Kranj, kjer je v prvi slovenski ligi dosegal v povprečju nekaj več kot 13 točk in 7 skokov na tekmo. Urbiha bo barve Kansai Heliosa nosil in branil vsaj eno sezono.

Jure Močnik, trener Kansai Heliosa: “Veseli nas lahko da smo v svoje vrste privabili košarkarja, tudi državnega reprezentanta, ki se je v pretekli sezoni že zelo izkazal v Ligi NovaKBM, še vedno pa gre za mladega igralca, ki lahko napreduje. Verjamem, da je pred nami lepo sodelovanje.”

Lovro Urbiha, igralec Kansai Heliosa: “Menim, da je Kansai Helios prava odločitev za moj naslednji korak in se zahvaljujem vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Izjemno se veselim novega izziva in komaj čakam priprave na novo sezono. Domžale v zadnjih letih dosegajo izjemne rezultate. Lahko obljubim, da bom v vskakem trenutku dal svoj maksimum in da skupaj z ekipo ne bomo razočarali.”