To je Nika, to je Slovenija – neučakane in polne adrenalina nad Madžarsko

s kategorijo
Novice
.

Tudi Nika Barič, kapetanka Slovenije, nestrpno čaka začetek 37. evropskega prvenstva. V minuli klubski sezoni se ni naigrala, v izbrani vrsti ji minut ne manjka. „Iz tekme v tekmo je bilo boljše. V določenih trenutkih sem tudi sebe presenetila. Mislim, da sem dobro pripravljena in energijsko polna,“ Nika uvodoma strne občutke pred prvo tekmo, ki čaka našo vrsto danes ob 16. uri v Nišu.

Kvalitetne priprave

„Tekmovanje upravičeno začenjamo s pozitivnimi mislimi, saj so za nami dobre priprave. Tudi nekaj dobrih tekem smo odigrale, tudi izgubljale smo. Vse smo malce neučakane,“ priznava Nika, ki je skupaj z ekipo opravila 35 kvalitetnih priprav. Na tekmi v Škofji Loki je igrala le nekaj minut. „Po dveh korakih sem začutila nekaj v kolenu. Selektor Damir je rekel, da naj raje počivam. Dan za tem sem že trenirala in igrala,“ je mirna Nika, ki jo ne moti niti dejstvo, da je na EP odpotovala kot prosta igralka brez kluba.

Eurobasket, predtekmovanje, 27.6.

Skupina A:
Velika Britanija – Latvija (17.30)
Ukrajina – Španija (20.00)

Skupina B:
Švedska – Črna gora (12.00)
Francija – Češka (14.30)

Skupina C:
Slovenija – Madžarska (16.00)
Turčija – Italija (18.30)

Skupina D:
Rusija – Belgija (17.45)
Belorusija – Srbija (20.00)

Čaka na potrditev trenerja

„Dejansko pogodba še ni podpisana. V klubu je taka situacija, da izbirajo novega trenerja. Eden me zelo želi, drugi kandidat bi pripeljal na to igralno mesto drugo košarkarico. Je pa precej verjetnosti, da bo izbran prav trener, ki želi mene,“ pove Nika in še dodaja: „Mislila sem, da bom precej na trnih zaradi vsega tega. A so moje misli povsem pri začetku evropskega prvenstva, adrenalin dela le za EP!“

Spoštljivo o Turčiji in Italiji

Danes je na sporedu Madžarska, Nika pa nekaj besed nameni tudi petkovi in nedeljski tekmi. „Vemo, kaj pomeni Turčija, ki je stalnica na vseh velikih tekmovanjih, v tej naši skupini pa ciljajo na 1. mesto. Italija pa stavi vse na napad – če jim steče, jih je težko ustaviti,“ še dodaja Nika.