To je človek, ki menja Raša Nesterovića

Rubrika: Reprezentanca
Košarkarska zveza Slovenije je dobila novega generalnega sekretarja. Člani izvršnega odbora so na to mesto za štiriletni mandat soglasno potrdili Aleša Križnarja.

V Ljubljani rojeni Aleš Križnar je že več kot desetletje vpet v delovanje Košarkarske zveze Slovenije. Leta 2011 je namreč postal direktor evropskega prvenstva 2013 ter se kljub mladosti ni ustrašil velike odgovornosti. Po brezhibno opravljenem delu se je po končanem EuroBasketu odlično vklopil v delovanje pisarne zveze. Ob funkciji poslovnega direktorja je opravljal tudi vlogo namestnika generalnega sekretarja in bil močno vpleten v vse večje projekte, ki jih je KZS izvedla v zadnjih letih. Hkrati je sodeloval tudi v raznih komisijah mednarodne košarkarske organizacije FIBA Europe. Trenutno drugi mandat opravlja kot član finančne komisije. Dejaven pa je bil tudi v komisiji za objekte, panožne športne centre in velike mednarodne športne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije.

Štiiridesetletni Križnar tudi sicer v slovenski košarki ni neznano ime. Nekdanji mladinski reprezentant, ki mu je tekmovalno pot preprečila poškodba kolena, se je v košarkarski šoli Petra Vilfana preizkusil tudi v trenerskih vodah. Po zaključku študija ekonomije in dodatnega izobraževanja na Finskem je organiziral in vodil dogodke v ljubljanskem hotelu ter v eni izmed vodilnih ameriških hotelskih verig na Dunaju in Češkem. Preden ga je pot popolnoma zanesla v košarkarske vode je poklicne izkušnje nabiral tudi v Združenih državah Amerike.

Aleša Križnarja so člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije na mestu generalnega sekretarja za obdobje naslednjih štirih let potrdili soglasno. Enako podporo je prav tako prejel Mirko Jurjavčič. Vodja reprezentanc in projektov mlajših starostnih kategorij bo po novem opravljal tudi vlogo Križnarjevega namestnika.

Aleš Križnar, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
”Članom Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Sem zelo počaščen in vesel, saj verjamem, da je njihova odločitev dokaz, da v pisarni zveze delamo dobro. Hkrati se zavedam odgovornosti, ki jo funkcija prinaša in lahko zatrdim, da bomo z odlično ekipo sodelavcev še naprej delovali na krepitvi zveze na vseh področjih ter z roko v roki z vsemi deležniki slovensko košarko še naprej utrjevali na evropskem in svetovnem košarkarskem zemljevidu.”

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
”V zadnjem obdobju smo v vodstvu Košarkarske zveze Slovenije opravili precej analiz in pogovorov ter prišli do zaključka, da se najboljša rešitev za izbiro novega generalnega sekretarja ponuja kar znotraj zveze. Aleš Križnar je že vrsto let eden ključnih delov naše košarkarske družine. Vpet je v številne aktivnosti, projekte ter odločitve in skrbi za poslovno delovanje zveze. Tako je pravzaprav logična izbira in prepričan sem, da se bo znašel tudi v tej vlogi, ki vsebinsko zanj niti ni nova. Verjamem, da bodo sodelavci na Košarkarski zvezi Slovenije s svojim zagnanim delom še naprej delovali v dobrobit slovenske košarke in bomo priča še veliko lepim zgodbam.”