To je 12 naših igralk za EuroBasket!

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska članska reprezentanca je danes v Strasbourgu odigrala svojo zadnjo pripravljalno tekmo na EuroBasket, ki se za Slovenke začenja v četrtek. #rakete so se za zaprtimi vrati Rhenus Sports arene pomerile z gostiteljico Francijo. Po tekmi je selektor Damir Grgić določil dvanajsterico, ki bo igrala na evropskem prvenstvu. Kot zadnji sta se od reprezentance poslovili Eva Rupnik in Mojca Jelenc.

Slovenske košarkarice so danes v Rhenus Sport areni opravile z zadnjim pripravljalnim srečanjem pred začetkom evropskega prvenstva, ki je potekal za zaprtimi vrati, ekipi pa sta se že pred tekmo dogovorili, da rezultat srečanja ne bo objavljen. #rakete so sicer v nedeljo zvečer prispele v Strasbourg, kjer so danes tako že preizkusile koše v dvorani, v kateri bodo igrale tudi v prvem delu EuroBasketa. Izjemno motivirane in dobro razpoložene slovenske košarkarice že komaj čakajo začetek svojega tretjega zaporednega turnirja stare celine.

#rakete bodo prvo tekmo na prvenstvu odigrale v četrtek, ko se bodo ob 18. uri pomerile s Turčijo, dan kasneje jih ob 15. uri čaka srečanje z Belgijo, v nedeljo pa se bodo Slovenke v času kosila že ob 12. uri udarile še z Bosno in Hercegovino. Skupno so #rakete odigrale sedem pripravljalnih srečanj, po tekmi s Francijo pa je selektor Damir Grgić določil tudi dvanajsterico, ki bo igrala na evropskem prvenstvu. Kot zadnji sta se od reprezentance poslovili Eva Rupnik in Mojca Jelenc.

Seznam reprezentantk na EuroBasketu 2021:
NIKA BARIČ (Dinamo Kursk, Rusija), LEA DEBELJAK (ŽKK Cinkarna Celje), SHANTE MARIE EVANS (Perfumerías Avenida, Španija), ZALA FRIŠKOVEC (KSC Szekszárd), TEJA GORŠIČ (Hannover, Nemčija), TINA JAKOVINA (Kangoeroes Mechelen, Belgija), ALEKSANDRA KROŠELJ (Kangoeroes Mechelen, Belgija), EVA LISEC (Dinamo Kursk, Rusija), TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), ANNAMARIA PREZELJ (Quesos El Pastor, Španija), MARUŠA SENIČAR (ŽKK Cinkarna Celje) in TINA TREBEC (Montbrison, Francija).

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance:
“Danes smo se pomerili z zahtevnim tekmecem, ki bo tudi favorit na evropskem prvenstvu. Iz te tekme bomo vzeli dobre stvari, slabe pa bomo poskušali popraviti. Mislim, da smo to pripravljalno obdobje oddelali korektno in da dobro pripravljeni pričakujemo evropsko prvenstvo. Rad bi pohvalil vsa dekleta za narejeno delo. V tem trenutku smo se tudi odločili za dvanajsterico, ki bo igrala na evropskem prvenstvu. Tako bi se rad zahvalil Evi Rupnik in Mojci Jelenc za korektno delo na pripravah in upam, da bosta za nas držali pesti tudi na EuroBasketu.”