Tigri po tretjo zmago in prvi naslov slovenskega prvaka

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so le še zmago oddaljeni od prvega naslova državnega prvaka. Po dveh tekmah finalnega niza Lige Nova KBM proti Petrol Olimpiji z 2:0. Tretja tekma bo na sporedu ta petek ob 18.45 v koprski Areni Bonifika.

Liga Nova KBM, finale, 3. tekma, 24.5.
Sixt Primorska – Petrol Olimpija (18.45) (2:0 v zmagah)

Obe dosedanjih tekmi sta postregli z zanimivima razpletoma. Na prvi tekmi v Kopru sta bili ekipi 30 minut tesno skupaj, nato pa so koprski tigri stopili v ospredje in na koncu zmagali z 79:61. Še bolj napeto je bilo minuli torek v Ljubljani, ko je primorska zasedba dvakrat na obračunu že vodila za 10 točk, v izenačeni končnici pa imela več sreče in zmagala s 76:75.

V primeru nove zmage bi Sixt Primorska postala peta ekipa v zgodovini samostojne Slovenije z naslovom prvaka. Obenem bi zaokrožila izjemno sezono, v kateri je na dosedanjih 66 tekmah zabeležila 59 zmag. Z novo bi se njena uspešnost v tej sezoni izredno približala 90-odstotni uspešnosti.

V tej sezoni izbranci Jurice Golemca niso izgubili niti ene izmed dosedanjih odločilnih tekem. Zmagovalni pohod so začeli s Superpokalom, Pokal Spar osvojili s štirimi prepričljivimi zmagami, končnico Lige ABA 2 zaključili po najkrajši poti petih tekem, tudi v dosedanjem delu izločilnih dvobojev Lige Nova KBM pa po šestih tekmah še ne poznajo poraza.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“V domači Areni Bonifika nas čaka tretja tekma finalnega niza. Vse navijače vabim, da nam pridejo pomagati v čim večjem številu! Tekma zagotovo ne bo lahka. Nikakor se v naših glavah ne porajajo misli, da bomo Petrol Olimpijo z lahkoto ugnali še tretjič. Prva obračuna sta pokazala, da moraš biti za uspeh iz tekme v tekmo boljši. Naredili bomo vse, da popravimo številne napake v naši igri z druge tekme v Ljubljani ter končamo finalni niz.”

Alen Hodžić, kapetan Sixt Primorske:
“S Petrol Olimpijo se dobro poznamo, zato nekih večjih presenečenj ni pričakovati. V naši igri moramo popraviti nekaj malenkosti, pri katerih nismo bili najboljši na prvih tekmah. Te stvari pridno dodelujemo na treningih in sestankih. Na petkovo tekmo v Areni Bonifika se podajamo z miselnostjo, da niz izgubljamo z 0:2. V obračun bomo morali vložiti vse svoje moči! Podpora navijačev skozi celotno sezono je bila izjemna, veliko nam je pomenila in takšne si želimo tudi na tretji finalni tekmi. Vse ljubitelje primorske košarke zato vabim na tribune Arene Bonifika, da s skupnimi močmi dosežemo novo zmago in si priborimo zgodovinski naslov.”