Tigri na domu presenetili mladi navijačici

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V zadnjem obdobju so zmage košarkarjev Koper Primorske postale zelo pogoste. Lahko bi rekli, da so se jih tigri že kar navadili. A za največjo dosedanjo si zagotovo lahko štejejo tisto sredino, ki so jo dosegli izven parketa. Kapetan Alen Hodžić, Stephen Holt in maskota tiger Sixty sta namreč z obiskom na domu presenetila goreči navijačici kluba, 9-letno Andreo in njeno 6-letno sestrico Andjelino. Otroško veselje ob nenapovedanem obisku je bilo kakopak nepopisno.

FOTO: Daniko Kesić/KK Koper Primorska

Le peščica tekem v zadnjih dveh sezonah je minila, brez da bi mladenki ob spremstvu matere Jadranke na tribunah močno stiskale pesti za koprske košarkarje. Njuna ljubezen do oranžne žoge se je pred dvema letoma rodila precej po naključju. Stanovanjski blok v Kopru je tedaj dobil novega soseda, ki je zaradi videza in višine izstopal iz okolja, ki sta ga vajeni. Govora je o nekdanjem tigru, 208 centimetrov visokemu orjaku iz karibskega otočja, Shawnu Kingu.

Andrea in Andjelina sta bili do Shawna sprva precej zadržani, a sta ju njegova prijaznost in smeh hitro prepričali. Na trenutke bi lahko rekli, da je pokazal celo več otroške radoživosti kot mladenki. In ko sta ti ugotovili, da Shawn igra košarko, sta sklenili, da si ga morata nujno ogledati tudi na parketu. Udeležile sta se prve tekme, pa druge in tretje. In plamen veselja v očeh ob obisku košarkarskih tekem do danes ni usahnil. Kvečjemu na moči le še pridobiva.

Mladenkama in njuni mami so košarkarski gostje podarili sezonske vstopnice ter prve navijaške majice, ki bodo v novi sezoni krasile tribune Arene Bonifika.