#ThrowbackThursday, ki ste ga čakali

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kar se je vedelo že od konca minule sezone, so Memphis Grizzlies sedaj tudi uradno naznanili: Grizilji bodo v naslednji sezoni v garderobo dodali retro (t. i. throwback) drese Vancouver Grizzlies.

To poletje se je z odhodom Mika Conleya dokončno končalo obdobje Grit n Grind, ki ga je med letoma 2011 in 2017 zaznamovalo kar sedem zaporednih uvrstitev v končnico. Grizliji začenjajo znova z novimi obrazi. Jaren Jackson Jr. & letos izbrani Ja Morant bosta bržkone tvorila okostje nove ekipe, svoj delež pa bo poskusil prispevati tudi novinec iz Srbije Marko Gudurić, ki je pred nekaj dnevi podpisal svojo prvo NBA pogodbo.

Zatorej so pri Grizlijih odločili, da je čas, da se obrnejo tudi k zgodovini, ki se v njihovem primeru začne leta 1995. Leta 2021 bodo v Memphisu obeleževali deset let od selitve franšize iz Kanade v Tennessee, ko pa bodo, kot je razvidno iz videa, nosili drese iz preloma tisočletja. Ta marketinški trik bo tako vsaj še za nekaj časa dal usmeril pozornost na franšizo, ki letos bržkone ne bo konkurenčna v izjemno tekmovalni zahodni konferenci.