Thompson prestal operacijo, Whiteside v Sacramentu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Klay Thompson je uspešno prestal operacijo ahilove tetive, pričakuje se njegov popoln povratek na igrišče brez posledic poškodbe.

 

Thompson se je poškodoval prejšnji teden med treningom v Los Angelesu med pripravami na novo sezono, ki bi morala pomeniti tudi povratek po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil preteklo sezono.

Iz Sacramenta pa poročajo, da bo njihovo moštvo za eno sezono okrepil center Hassan Whiteside, ki je v zadnji sezoni igral v Portlandu, pred tem pa z Goranom Dragićem v Miamiju.

 

Whiteside je bil leta 2010 na NBA naboru izbran v drugem krogu prav s strani moštva Sacramento Kings – v tistem letu je bil z njihove strani v prvem krogu na naboru izbran DeMarcus Cousins. Za Kingse je Hassan v prvi sezoni zaigral samo na prvi tekmi, potem ga je ekipa poslala v razvojno ligo, sledila pa je še poškodba kolena, zaradi katere je bil odsoten pol leta. V drugi sezoni je odigral 18 tekem, potem pa je ekipa z njim prekinila pogodbo. Po številnih selitvah po razvojni ligi in po celem svetu (Libanon in Kitajska), je od leta 2014 spet v ligi NBA.