Tesen poraz s Hrvati, Slapničar 16

Rubrika: Košarka na vozičkih

Reprezentanca v košarki na vozičkih se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki se prihodnjo nedeljo začenja v Bosni in Hercegovini. Naši košarkarji so se danes v Čakovcu pomerili s Hrvaško, ki je bila boljša s 55:46.

Pripravljalna tekma, 5.6.
Hrvaška – Slovenija 55:46 (16:10, 11:14, 8:7, 20:15)
Slovenija: Slapničar 16, Musić 9, Kamenik 8, Kuduzović 7, Radić, Škorjanc in Gračnar po 2, Lokar, Povše.

„Tekmo smo odprli relativno nervozno, tako smo po 5 minutah igre že zaostajali za 10 točk. Vendar smo do polčasa razliko zmanjšali na tri, v 3. in 4. četrtini pa odigrali relativno dobro in še v zadnji minuti tekme zaostajali samo za štiri točke. Vendar smo potem tik pred koncem tekme napravili nekaj napak in nasprotnik je prišel do devetih točk prednosti. Zadovoljen sem z igro v obrambi. V napadu smo bili slabši pri realizaciji in zadnji podaji. Moramo pa se zavedati, da je Hrvaška na zadnjem EP divizije B zasedla 4 mesto, kar priča o njihovi kvaliteti,“ je po tekmi povedal selektor Žiga Kobaševič.

Reprezentanca v košarki na vozičkih se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo med 12. in 22.6. v Sarajevu. Mednarodna košarkarska zveza je združila divizijo B in C, na tekmovanju v Sarajevu se bo merilo 14 reprezentanc. Slovenija se pod taktirko selektorja Žige Kobaševiča na mednarodno košarkarsko reprezentančno sceno vrača po štirih letih.

Naša reprezentanca bo tekmovanje začela v predtekmovalni skupini C, tam se bo merila z Latvijo, Srbijo in Irsko.

Finalista prvenstva (najboljša dva izmed 14 udeležencev) napredujeta v divizijo A, ekipe, ki bodo dosegle mesta od 3. do 8., bodo v prihodnje igrale v diviziji B, ostalih šest pa se seli v divizijo C.