Tesen poraz oslabljene Olimpije, blestel Sanon

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Petrol Olimpije je na uvodni tekmi mednarodnega turnirja v Bruslju klonilo proti domači ekipi Basic-Fit Brussels, ki je izbrance glavnega trenerja Zorana Martića premagala z 81:80. V nedeljo se bodo Ljubljančani pomerili z Oostendejem. Na četrti tekmi pripravljalnega obdobja na tekmovalno sezono 2018/19 so ljubljanski Zmaji v Bruslju na uvodni tekmi mednarodnega turnirja proti domačinom Basic-Fit doživeli tretji poraz.

Po dobri prvi četrtini, ki so jo Ljubljančani dobili s točko razlike, so se Belgijci razigrali ob koncu druge četrtine, delo pa nato nadaljevali v tretji, ki so jo začeli z delnim izidom 17:5. Basic-Fit je tretji del igre dobil s kar 15 točkami razlike (23:8), izbranci glavnega trenerja Zorana Martića pa so nato v zadnji četrtini prestavili v višjo prestavo, se po preobratu povsem približali, na koncu pa klonili z eno samo točko razlike (80:81).

Najbolj razigran v dresu Zmajev je bil Issuf Sanon, ki je v statistiko vpisal 20 točk, ob tem pa zadel vseh šest metov iz igre (4/4 met za tri točke) in vse štiri proste mete. Jan Špan je dodal 13 točk. Petrol Olimpija je nastopila brez Mirze Begića, Bojana Radulovića, Erjona Kastratija, Blaža Mesička, Mihe Lapornika, Marka Simonovića, Jana Barbarića in Petra Vujačića.

V soboto Ljubljančane čaka nova preizkušnja, dvoboj z Oostendejem pa se bo začel ob 18.00. V nedeljo bodo Zmaji odpotovali v Slovenijo, v torek pa jih čaka pripravljalna tekma z Bešiktašom, ki pa bo za javnost zaprta.

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Praktično skozi celotno tekmo smo igrali s precej nizko postavo. Poznala se je odsotnost Mirze Begića in Bojana Radulovića, ki tokrat nista zaigrala. Z agresivno igro v zadnji četrtini smo prišli celo do priložnosti do zmage, a na koncu smo doživeli tesen poraz.«

Pripravljalna tekma, 7.9.
Basic-Fit – PETROL OLIMPIJA 81:80 (22:23, 24:19, 23:8, 12:30)
Petrol Olimpija: Jones 9, Tratnik 3, Felton, Špan 13, Bubnić 9, Lazić 8, Šamanić 8, Begić, Badžim 5, Sanon 20, Rebec 5, Radulović.

Bruselj (Belgija), sobota, 8. september, ob 18.00:
OOSTENDE – PETROL OLIMPIJA

Torek, 11. september:
PETROL OLIMPIJA – BEŠIKTAŠ (tekma zaprta za javnost)