Tesen poraz Dallasa v Milwaukeeju

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Še vedno močno oslabljeni Dallas v tesni končnici ni uspel doseči še pete zaporedne zmage. Proti Milwaukeeju so bili Luka Dončić v igri za zmago skoraj do zadnjih sekund, na koncu pa vseeno sklonjenih glav zapuščali dvorano.

Luka Dončić je odlično igral v končnici, minuto in pol pred koncem znižal na dve točki zaostanka, nato sicer zgrešil polaganje minuto do konca, toda Dallas je po zgrešenem metu Holidaya vseeno imel napad vsaj za izenačenje. trener Dallasa se ni odločil za minuto odmora, Dallas pa je prišel do dveh priložnosti – najprej je met zgrešil Tray Burke, žoga je nato prišla do Porzingisa, ki pa se je mogoče malo nespametno in predvsem prehitro odločil za met z devetih metrov, ki je v celoti zgrešil cilj. Middleton je na drugi strani zadel oba prosta meta, Luka je hitro znižal s polaganjem, Lopez pa je z enim prostim metom potrdil zmago domačih.

Luka Dončić je bil ponovno blizu trojnemu dvojčku. Dosegel je 28 točk, 13 podaj in 9 skokov. Iz sedmih poskusov je zadel eno trojko. Hardaway Jr. je dosegel 22 točk, Porzingis 15. Na drugi strani je Giannis dosegel 31 točk in 9 skokov. Je pa Giannis od desetih prostih metov zadel samo enega, ‘dosežek’, ki je doslej ob vsaj desetih izvajanih prostih metih uspel samo še Andre Drummondu (štirikrat), Al Horfordu in Shaquille O’Nealu (obema dvakrat).

 

Kar ni uspelo Dallasu, je uspelo Lakersom, ki so tako dosegli še peto zaporedno zmago. Po preobratu v drugem polčasu in delnemu rezultatu 25:3 so doma premagali New Orleans. LeBron James, ki se je po tekmi spomnil tudi na zapuščino Martin Luther Kinga, je dosegel 21 točk, 8 skokov in 11 asistenc. Enako število točk je na drugi strani dosegel tudi Zion Williamson.

 

Oklahoma je po podaljšku premagal Chicago Bullse, ki so še 1:56 do konca rednega dela tekme vodili za deset točk. V zgodovini je v podobnem scenariju do sedaj ekipa s prednostjo zmagala v 2.930-ih primerih,  samo ena ekipa pa poleg Chicaga danes ponoči izgubila to prednost (Sacramento januarja 2020).

Ponovno so bile prestavljene tri tekme, v prihodnjih dneh so že napovedane nove prestavitve. Vodstvo lige razmišlja o dodatnem mestu v ekipah za kratkoročne pogodbe z igralci.

Med novo okuženimi igralci je tudi zvezdnik Minnesote Karl-Anthony Towns, ki je zaradi okužbe z virusom doslej izgubil že sedem članov družine oziroma prijateljev, tudi svojo mamo.

 

Liga NBA, 15.1.:

Washington – Detroit prestavljena tekma

Memphis – Minnesota prestavljena tekma

Golden State – Phoenix prestavljena tekma

Orlando – Boston 97:124

New York – Cleveland 103:106

Dallas – Milwaukee 109:112

Chicago – Oklahoma 125:127

Atlanta – Utah 92:116

New Orleans – LA Lakers 95:112

LA Clippers – Sacramento 138:100