Tepić in Jordan Rojko po 29, kvartet v polfinalu

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo četrtfinalne tekme v moški konkurenci. Kot zanimivost velja omeniti, da so si »upravniki«, »družbeniki«, »medicinci« in gradbeniki« s četrtfinalnimi zmagami zagotovili polfinalni nastop v letošnjem tekmovanju.

SPALDING UKL 2018/19:

Četrtfinale (moški):

Fakulteta za šport – FAKULTETA ZA UPRAVO 66:71
FSP: Vinazza 22, Fižuleto 15, Sirnik 10, Bačvić 7, Trafela 5, Pristovnik 4, Stropnik 3;
FU: Tepić 29, Sajevic 17, Ribnikar 11, Širovnik in Žužek 6, Hojč 2;

Začetek odločilnih bojev, kjer poraz pomeni tudi izguba možnosti za najvišja mesta. Vrhunsko srečanje dveh ekip, ki sta vajeni najvišjih mest. Prve minute so bile izenačene, nakar so »upravniki« naredili razliko, katero pa je »športnik« Vinazza uspešno lovil in tudi ujel. V začetku drugega polčasa so si prednost ustvarili »športniki«, ki pa v zadnji četrtini niso našli rešitve za Tepića in Sajovica, ki sta ogromno pripomogla k kolektivni zmagi »upravnikov« v zadnjih minutah srečanja. Čestitke za tekmo za katero so mnogi menili, da so gledali finale pred finalom.

FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE – Biotehniška fakulteta 84:64
FDV: Jordan Rojko 29, Kučej 17, Gršič in Kodrič 16, Brecelj 3, Javornik 2, Martinc 1;
BF: Doljak 19, Podgornik Milosavljević 18, Brvar 11, Bahor 8, Troha in Trafela 4;

Videli smo na delu ekipi, kjer ni bilo izrazitega favorita. V prvem delu srečanja sta obe ekipi igrale košarko, kjer so posamezniki razkazovali svoje znanje košarke. V nadaljevanju je »biotehnikom« uspelo narediti večje število napak, kar pa so »družbeniki« izkoristili in si še pred zadnjo četrtino ustvarili visoko prednost 14 točk. V zadnji četrtini so študentje s FDV samo nadzorovali rezultat in se z zanesljivo zmago uvrstili v polfinale letošnjega tekmovanja.

MEDICINSKA FAKULTETA – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 63:52
MF: Milič 27, Drglin in Tomažič 8, Dolenšek, Mirkovič in Lampret 6, Jagodič 2;
FKKT: Butala 14, Volarić 12, Košir 11, Travica 6, Kos 5, Nograšek in Pečovnik 2;

Fenomenalna tekma z vrhunsko predstavo »medicincev«, ki so pod taktirko odličnega trenerja prišli do več kot zaslužene zmage proti favoriziranim in izkušenim »kemikom«. »Medicinci« so z mirno glavo in bučno podporo številnih svojih navijačev na polni tribuni uspeli šokirati igralce nasprotne ekipe, sebe pa z adrenalinom napolnili in odigrali verjetno najboljšo tekmo v zadnjih letih. Čestitke gredo celotni ekipi »medicincev«, posebne čestitke pa gredo trenerju, ki je uspel umiriti in motivirati igralce za pomembno zmago ter nagrado v obliki igranja v polfinalu letošnjega tekmovanja.

FAKULTETA ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO – Fakulteta za strojništvo 61:51
FGG: Jakovina 18, Klobčar 14, Hrabrič 9, Zavolovšek 8, Obleščak 5, Lačen 3, Klun in Žižmond 2;
FS: Cimerman 13, Glas in Grah 10, Lužar 6, Ferkulj 4, Aličić in Šutanovac 3, Ržen 2;

Gledali smo tekmo dveh enakovrednih nasprotnikov. »Gradbeniki« so poskušali z igro bližje obroča, dočim so se »strojniki« zanašali zvečine na mete za 3 točke. V tej igri so bili v prvih treh četrtinah uspešnejši študentje s FS, ki so po koncu tega dela igre vodili s 7 točkami prednosti. V zadnji četrtini pa so »študentje s FGG v obrambi stopili bližje svojim nasprotnikom. S tem se je met »strojnikom popolnoma ustavil. V takšnem razmerju moči so »gradbeniki« visoko dobili zadnjo četrtino in se na koncu veselili zanesljive zmage in uvrstitve v polfinale letošnjega tekmovanja.

Spored prihajajočih tekem:

Skupina C (ženske):
FFA : FF 15.04.2019 ob 18.10

Polfinale (moški):
FU : FDV 15.04.2019 ob 19.15
MF : FGG 15.04.2019 ob 20.20

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.