Telemach: Neporaženi Grosbasket v Rogaški, derbi dna na Polzeli

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto bodo košarkarji Lige Telemach zaključili s 6. kolom tekmovanja. K Šenčurju Gorenjski gradbeni prodaji, ki je v zadnjem kolu dosegel prvo zmago, tokrat prihaja še neporaženi Tajfun.

Lahko Šenčurjani po prvi zmagi presenetijo neporažene Šentjurjane? foto: kzs.si
Lahko Šenčurjani po prvi zmagi presenetijo neporažene Šentjurjane? foto: kzs.si

Istočasno se bodo na Polzeli merili Hopsi in Elektra, v Rogaški Slatini pa domačini in Grosbasket, ki prav tako še ne pozna poraza v tej sezoni Lige Telemach. Zadnja tekma se bo začela ob 20. uri, ko bo na Obali pri Portorožu gostovala zasedba Maribora Nove KBM.

Liga Telemach, 6. kolo

Sobota, 15. november:
Hopsi Polzela – Elektra Šoštanj (19:00)

Vladimir Rizman, trener Hopsov Polzele:
“Med tednom smo odigrali tekmo v Portorožu, na kateri so nas izneverili slabo izkoriščeni prosti meti, medtem ko je bila igra zadovoljiva. Elektro, našo naslednjo nasprotnico, spoštujemo. Vemo, da je to še edina ekipa Lige Telemach brez zmage. Mi smo že imeli svojo razprodajo točk, zato mora zmaga tokrat ostati na Polzeli. Zaradi bolezni verjetno ne bo zaigral Uroš Godler, medtem ko so se vsi ostali poškodovani košarkarji vrnili v ekipo.”

Rajmond Rituper, trener Elektre Šoštanja:
“Odpravljamo se na četrto gostovanje na uvodnih petih tekmah Lige Telemach, tokrat na vroči teren na Polzelo. Zavedamo se, kaj nam lahko prinese zmaga, zato od mojih igralcev pričakujem borbeno igro in osredotočenost skozi celotno tekmo. Našo igro stopnjujemo iz tekme v tekmo. Željni smo prve zmage.”


Rogaška – Grosbasket (19:00)

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Grosbasket premore kvaliteten in širok izbor izkušenih košarkarjev. O tem priča tudi njegov položaj na lestvici. Ne glede na to smo pripravljeni, da našim nasprotnikom zadamo prvi poraz v tej sezoni Lige Telemach. Zavedamo se, da to ne bo niti najmanj lahko.”

Teo Hojč, trener Grosbasketa:
“Rogaška je tudi to sezono sestavila zelo močno ekipo in ima visoke cilje. Slatničani so ekipa, ki ima stvari zelo dobro razdelane in jih vodi izkušen trener. Njihovi navijači znajo pripraviti odlično vzdušje in upam, da bo tako tudi tokrat.”


Šenčur GGD – Tajfun (19:00)

Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“Čaka nas tekma z neporaženo ekipo Tajfuna. Mislim, da o tem, kdo je favorit te tekme, ni potrebno izgubljati besed. Moji fantje so se po zadnji tekmi s Hopsi otresli pritiska zmage, zato lahko tudi v soboto zaigrajo povsem sproščeno. Liga Telemach se je do sedaj izkazala za dokaj izenačeno. Tudi na tem srečanju bomo dali vse od sebe. Upam na najboljši možen razplet.”

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
“Šenčur Gorenjska gradbena družba igra disciplinirano v napadu in je najbolj izkušena ekipa v Ligi Telemach. V svojih vrstah imajo Šenčurjani tudi nekaj posameznikov, ki so igrali na visokem nivoju. So tudi moštvo, ki predvsem v zadnjih treh kolih zelo dobro skače tako v napadu, kot tudi v obrambi. Mi se zavedamo, da odhajamo na težko gostovanje.”


Porotorož – Maribor Nova KBM (20:00)

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“Tekma je zelo pomembna za obe ekipi. Pričakujemo trdo in izenačeno tekmo, na kateri bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Igramo pred domačim občinstvom in hočemo zmago. Da bi jo vknjižili, si ne smemo privoščiti slabih minut. V napadu moramo biti odločnejši, v obrambi pa moramo biti zavzeti in osredotočeni od samega začetka, Morali bomo dobro zapirati prostor pod obročem, saj v goste prihaja ekipa z najboljšim skokom v Ligi Telemach.”

Dejan Gašparin, trener Maribora Nove KBM:
“Zadnja dva poraza v sami končnici tekme sta pokazala, da lahko pariramo najboljšimi, obenem pa tudi, kako majhna je razdalja med junakom in bedakom. Z Obale bi se radi vrnili z zmago, kar pa bo vse prej kot lahko. Portorožani imajo izredno izkušeno ekipo, ki ne dovoljuje napak. Na nas je, da se dobro pripravimo in tekmo odigramo maksimalno motivirano in angažirano. Po dveh porazih smo že zelo lačni zmage.”


Že odigrano:
Zlatorog – KRKA 63:68 (18:17, 18:18, 10:11, 17:22)

Helios Suns so prosti.

1. Tajfun 5 5 0 420:379 10
2. Zlatorog 6 4 2 468:452 10
3. Krka 5 3 2 372:330 8
4. Grosbasket 4 4 0 323:285 8
5. Helios Suns 5 3 2 337:344 8
6. Maribor Nova KBM 5 2 3 404:353 7
7. Rogaška 4 2 2 315:331 6
8. Portorož 5 1 4 350:366 6
9. Senčur GGM 5 1 4 351:379 6
10. Hopsi Polzela 4 1 3 307:327 5
11. Elektra Šoštanj 4 0 4 245:346 4