Telemach: Maribor in Grosbasket po drugo zmago, Krka po prvo

Rubrika: SP Španija 2014

Košarkarji danes nadaljujejo s tekmovanjem v Ligi Telemach. Na zaostali tekmi 1. kola se bosta na Štajerskem ob 20. uri pomerili zasedbi Maribora Nove KBM in Grosbasketa, medtem ko se bosta istočasno na tekmi rednega 3. kola merili ekipi Krke in Elektre.

foto: facebook.com/grosbasket
foto: facebook.com/grosbasket

Liga Telemach, 1. kolo

Torek, 21. oktober:
Maribor Nova KBM – Grosbasket (20:00)

Dejan Gašparin, trener Maribora Nove KBM:
“Zaradi prestopa po izteku prestopnega roka na tej tekmi ne sme igrati Jure Pelko, kar pa za nas še zdaleč ne pomeni predaje. Vsi ostali bomo morali stopiti skupaj in dati še več od sebe. Pred domačim občinstvom se želimo prikazati v najboljši luči. Želimo si vedno večjega števila ljudi v dvorani in s tem tudi čim večjo podporo s tribun, ki pa si jo seveda moramo zaslužiti s srčno in borbeno igro. Kljub zmagi v Šoštanju, moramo ostati na trdih tleh, Grosbasket je zelo dobra ekipa in njihova zmaga nad Krko tudi priča o tem. Za nas bo izrednega pomena, da tudi mlajši pokažejo veliko mero odgovornosti in da se držimo dogovorov v obrambi. V napadu pa moramo na domačem igrišču vedno biti sproščeni. “

Teo Hojč, trener Grosbasketa:
“Po odmevni zmagi proti Krki moramo ostati osredotočeni in zbrani. Čaka nas zelo težko gostovanje, proti ekipi, ki je z vrhunsko predstavo zmagala v soboto. Maribor Nova KBM je zelo spremenila igralski kader glede na minulo sezono, pripeljala v svoje vrste nekaj zelo dobrih posameznikov in ima cilje priti v Ligo za prvaka. Mi se ubadamo z nekaj poškodbami, kar nas seveda ne razveseljuje, a to je del sezone in tako smo to tudi sprejeli. Brez dvoma bo težko, a od igralcev vseeno pričakujem, da naredijo vse kar lahko.”

Sreda, 22. oktober:
Šenčur Gorenjska gradbena družba – Rogaška (20:00)


Liga Telemach, 3. kolo

Torek, 21. oktober:
Krka – Elektra Šoštanj (20:00)

Aleksandar Džikić, trener Krke:
“Ne glede na to, da bodo v Ligi Telemach več priložnosti dobili mlajši igralci, želimo v Novem mestu premagati vse nasprotnike. Pričakujemo, da bodo to naši navijači sprejeli in pomagali fantom, za katere upamo, da bodo v moštvu tudi v prihodnosti.”

Rajmond Rituper, trener Elektre Šoštanj:
“Po sobotni tekmi moramo v naših glavah spremeniti nekaj stvari. Na gostovanju pri aktualnih državnih prvakih moramo tekmo odigrati sproščeno in borbeno.”

Petek, 24. oktober:
Tajfun – Helios Suns (19:00)

Sobota, 25. oktober:
Portorož – Hopsi Polzela (20:00)
Maribor Nova KBM – Rogaška (20:00)

1.

Zlatorog Laško

2/0

4

2.

Tajfun

2/0

4

3.

Helios Suns

2/0

4

4.

Maribor Nova KBM

1/0

2

5.

Elektra Šoštanj

0/2

2

6.

Grosbasket

1/0

2

7.

Portorož

0/2

2

8.

Šenčur Gorenjska gradbena družba

0/1

1

9.

Krka

0/1

1

10.

Rogaška

0/1

1

11.

Hopsi Polzela

0/1

1