Tekme v ligi NBA v senci (ponovnega) boja za družbeno pravičnost

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V ligi NBA je bilo v noči na sredo odigranih 5 tekem. Toda bolj kot rezultati in dogajanje na tekmah je v ospredju ne-obsodba policista, ki je avgusta sedemkrat ustrelil temnopoltega Jacoba Blake-a, ki je postal hrom. Zaradi tega incidenta bi kmalu že v Orlandu prekinili celotno tekmovanje, ko so se igralci Milwaukeeja na tekmi z Orlandom odločili, da zaradi tega incidenta oziroma po njihovem mnenju premalo aktivnosti v borbi za pravico, ne stopijo na parket, čemur so sledile tudi ostale ekipe tistega igralnega dne. Po nekaj dneh in posredovanju nekdanjega predsednika Obame in tudi Michael Jordana, je liga sprejela konkretne ukrepe v boju za enakopravnost v družbi (ustanovila je poseben odbor za pravico, lastniki ekip so svoje dvorane dali na voljo za volišča ipd.) in liga se je potem po nekaj dneh vseeno nadaljevala.

Na oprostilno sodbo so se odzvali številni košarkarji, uradno izjavo je podalo tudi moštvo Milwaukee Bucks, ki poudarja, da se bo njihova organizacija še naprej borila proti prekomerni uporabi sile policistov in za enakost vseh marginaliziranih skupin.

 

Odzval se je tudi LeBron James, ki je pred tem igral v Memphisu in skupaj s soigralci dosegel tesno zmago.

Zmagal je tudi San Antonio, ki je z netipično predstavo trenerja Popovicha, saj so njegovi varovanci dosegli kar 20 trojk, na gostovanju premagal Los Angeles Clipperse, ki so igrali brez Paula Georga.

Zmagal je tudi Brooklyn, ki zaradi zaostrenih covid protokolov igra brez Duranta, predvsem po zaslugi odličnih Allena, LaVerta in Irvinga, ki so skupaj dali 69 točk doma proti ekipi Utaha.

Chicago se po slabšem začetku pobira in je presenetil Portland na gostovanju, čeprav je zaostajal že za 20 točk.

Prepričljiv je bil Denver, ki je doma gladko odpravil Minnesoto, Vlatko Čančar ni stopil na parket.

Liga NBA, 5.1.

Utah – Brooklyn 96:130

LA Lakers – Memphis 94:92

Minnesota – Denver 116:123

San Antonio – LA Clippers 116:113

Chicago – Portland 111:108