Teden resnice za Cedevito Olimpijo

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tednu dni odigrali tri zelo pomembne gostujoče tekme v boju za polfinale lige ABA. V igri zanj je zaenkrat še pet ekip in sicer poleg Cedevite Olimpije še Igokea, Mornar, Crvena zvezda in Budučnost. Slednja bo drevi ob 18:00 uri prvi nasprotnik Zmajev. Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili že trikrat (2x v Eurocupu in 1x v ligi ABA), dvakrat so bili uspešnejši Ljubljančani. Budučnost po prihodu trenerja Dejana Milojevića igra zelo všečno košarko, ki prinaša rezultate. Nenazadnje so bili zelo blizu uvrstitve v polfinale v Eurocupu proti Monacu.

Jurica Golemac, glavni trener Cedevite Olimpije: “Pred nami je derbi Lige ABA in zelo zahtevna tekma, saj gostovanje v Podgorici nikoli ni lahko. Budućnost ima odlično ekipo, za podgoriškim moštvom pa je zelo dobra sezona. Mi smo dobro pripravljeni, na gostovanje pa se podajamo samozavestno, z željo, da domačine presenetimo in zabeležimo novo zmago. Budućnost spoštujemo, a se naših tekmecev ne bojimo. V Podgorico se odpravljamo ambiciozno, z željo, da vknjižimo novi dve točki.”

Zmaji bodo turnejo gostovanj nadaljevali v nedeljo, ko se bodo v Baru pomerili z Mornarjem, zaključili pa v sredo v Beogradu proti Crveni zvezdi. Cedevito Olimpijo v nadaljevanju rednega dela v ligi ABA čakajo še potem tri tekme in sicer doma proti Crveni zvezdi, v gosteh proti Ciboni in zadnja tekma doma proti Megi.