Tacko Fall bo iskal priložnost v razvojni ligi

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Boston Celticsi so, na navdušenje navijačev v Massachusettsu in širše, Tacku Fallu dali v podpis t. i. Two way pogodbo, ki bo nadomestila obstoječo enoletno minimalno in negarantirano Exhibit 10 pogodbo. Določila ‘dvostranske’ pogodbe so takšna, da bo Senegalec igral večino časa v Bostonovi G-League (razvojna liga NBA) podružnici pri Maine Red Claws, tekom sezone pa bo lahko preživel 45 dni kot polnopravni član Keltov.

Ta pogodba daje najvišjem človeku v ligi NBA (po novih podatkih naj bi bil nekoliko nižji kot je bilo sprva mišljeno – 226 cm) priložnost za razvoj, Celticsi pa lahko spremljajo njegov napredek in ga v kateremkoli trenutku vpokličejo v prvo moštvo, s čimer se bo ustrezno tudi zvišala njegova pogodba. Po določilih kolektivne pogodbe iz leta 2017 ima lahko ekipa maksmimalno dva igralca na two-way pogodbi, namen le-teh pa je zadržati čim več talentiranih mladih v ZDA, ki bi sicer šli s trebubom za kruhom v Evropo ali kam drugam.

Tacko Fall je nedvomno eden takšnih košarkarjev. 23-letnik na letošnjem naboru ni bil med srečno šestdeseterico izbrancev, je pa nato igral nad pričakovanji v Poletni ligi in si prislužil simpatije celotne lige. Maine Red Claws tako ali tako že beležijo najvišji obisk v G-League, s prihodom Falla pa se bo ta samo še zvišal.