Švicarji navili ušesa Ligi ABA

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Šport je posel, tega se morda še najbolj v zavedajo v družbi MYD Sports, ki je strateški partner Lige ABA. Le ta ima težave, saj ima višji interesi prevelik vpliv na dogajanje v ligi, na in ob parketu. Prav švicarska agencija je bila tista, ki je že na skupščini v Banja Luki opozarjala, da je liga sprejela pravila, ki naj se jih za božjo voljo drži. Predvsem se je to nanašalo na več kot dva meseca trajajoče kupčkanje o tem, ali bo Olympiacos prišel v Ligo ABA ali ne.

Na koncu ga ni bilo, podjetje MYD Sports pa je včeraj zbral klube v Frankfurtu. Švicarji niso skrivali, da niso zadovoljni s finalno serijo, ki je bila polna incidentov s premalo košarke.

Švicarji zato terjajo od klubov in lige, da se tenzije umirijo, da se izboljšajo odnosi med klubi in da se tekmovanje nadaljuje. Sestanka se je udeležilo 10 predstavnikov/klubov.

Liga pa je dobila nalogo, da čimpreje skliče skupščino in reši določene nejasnosti. Nenazadnje morajo klubi v svojo sredino sprejeti tudi novo tvorbo Cedevito Olimpijo!