Suverena zmaga v BiH

s kategorijo
Novice
.

Košarkarice Cinkarne Celje se v Bosni in Hercegovini veselijo nove zmage. V 4. krogu Jadranske lige so zabeležile še četrto zmago. Banoviće so premagale s 93:83. Na parket je stopilo vseh 12 celjskih košarkaric.

Liga WABA, 4. krog, 23.10.
Banovići – ŽKK CINKARNA CELJE 83:93 (15:24, 14:21, 232.32, 31:16)
ŽKK Cinkarna Celje: Ocvirk 17, Seničar 2, Hersler 17, Deer 8, Keys 17, Bogičević 10, Mitrić 4, Jelenc 2, Osotjič 2, Debeljak 4, Kostrourkova 10.

Po 17 točk so dosegle Paulina Hersler, Larisa Ocvirk in Andreona Keys. 10 sta jih pristavili Snežana Bogičević in Maria Kostourkova, 8 Taeler Deer, po 4 Ksenija Mitrić in Lea Debeljak, 2 pa Maruša Seničar, Mojca Jelenc in Marta Ostojić.

Po prvi četrtini so Celjanke vodile za 9 točk, ob polčasu za 16. Prednost varovank trenerja Damirja Grgića je pred zadnjimi desetimi minutami znašala 25 točk, zato je bilo le še vprašanje kakšna bo končna razlika. Cinkarna Celje je v uvodu v novo sezono suverena. Brez poraza tako v mednarodni WABA Jadranski ligi kot tudi v državnem prvenstvu.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Čestitke ekipi zmago. Igra v napadu je bila tokrat dobra, v obrambi pa ne ravno najboljša. To bo potrebno popraviti. So pa vsa dekleta dobila priložnost za igro. Zdaj se je potrebno osredotočiti na prihodnji teden, ko sledi zahteven domač obračun s Kraljevim. Potrebovali bomo številno podporo naših privržencev.”

Ob koncu tedna sledi prvenstveno gostovanje v Slovenskih Konjicah, prihodnjo sredo pa nova domača tekma Jadranske lige. V celjski dvorani Gimnazije Celje – Center bo gostovalo Kraljevo, ki v začetku letošnje sezone igra v zelo dobri formi.