Suverena zmaga Miamija, poraza prvih nosilcev

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je na čelu z odličnima Goranom Dragićem in Jimmyjem Butlerjem prišel do prve zmage v končnici proti Indiani.

Gogi je v zadnji četrtini dosegel 14 točk, skupaj 24, tekmo pa sta z Butlerjem (na koncu 28 točk) prelomila po tem, ko sta vsak zadela po dve trojki.

Indiana je večji del tekme igrala brez Oladipa, ki ga je Jae Crowder v borbi za žogo s prstom zadel v oko. Warren in Brogdon sta vsak dosegla po 22 točk.

 

Za prvo presenečenje večerja je poskrbel Orlando, ki je na krilih Vujačića, ki je dosegel 35 točk, njegov rekord v končnici, premagal prve nosilce Milwaukee, čeprav je Giannis dosegel 31 točk in imel tudi 17 skokov, ni pa zadel koša iz igre v zadnjih 11 minutah igre.

Tudi na zahodu je osmo uvrščena ekipa premagala prve nosilce, vendar gre vseeno za manjše presenečenje, ker je Portland v izjemni formi po tem, ko je moral praktično vse tekme v mehurčku odigrati kot da gre za končnico. Dame Lillard se je ponovno izkazal z nekaj norimi meti skoraj iz sredine igrišča, na koncu je dal 34 točk, še vedno nekoliko poškodovani McCulum pa 21. Davis je za Lakerse dal 28 točk, James pa je 23 točkam dodal 17 skokov in 15 asistenc, s čimer je postal prvi košarkar v zgodovini, ki mu je v končnici uspel dosežek več kot 20 točk in več kot 15 skokov ter asistenc, toda za izpolnitev svojih ciljev v že svoji 17. sezoni bo potreboval večjo pomoč ekipe.

Houston je tudi brez Westbrooka suvereno premagal Oklahomo. Vodil je večji del tekme, največ za 23 točk konec tretje četrtine. Harden je dosegel 37 točk in 11 skokov, Gallinari na drugi strani je dosegel 29 točk.