Superpokal brez Primorske, prihaja Krka

Rubrika: ABA Liga

Športna dvorana Planina v Kranju bo na praznik slovenske košarke 17. septembra gostila uvodno dejanje nove košarkarske sezone. Na tekmi Superpokala, ki ga skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije organizira novi prvoligaš ECE Triglav, pa proti Cedeviti Olimpiji ne bo zaigrala zasedba Kopra Primorske, temveč novomeška Krka.

Iz tabora koprskega kluba so Košarkarsko zvezo Slovenije namreč obvestili, da se v tem trenutku srečujejo s kadrovskimi težavami pri sestavi ekipe in ne morejo zagotoviti nastopa članskega moštva na uvodni tekmi nove sezone, ki se tradicionalno začenja s Superpokalom.

Komisar tekmovanja je v skladu s sprejetim sklepom Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije z dne 17. junija tako določil, da se bo v Kranju s Cedevito Olimpijo pomerila novomeška Krka. Ljubljančani so si nastop na Superpokalu priigrali kot finalisti pokalnega tekmovanja, Novomeščani pa kot drugouvrščena ekipa prvega dela državnega prvenstva v pretekli sezoni.

Gostitelj superpokalnega dvoboja je klub, ki si je priigral mesto v prvoligaški druščini. V prihajajoči tekmovalni sezoni je to kranjski ECE Triglav, ki se med najboljše slovenske košarkarske ekipe vrača po sezoni 2006/07. Ura začetka tekme ter vse podrobnosti glede Superpokala, kot tudi informacije vezane na praznik slovenske košarke 17. septembra bodo znane v prihodnjih dneh. V taborih Cedevite Olimpije in Krke pa bodo pričakovanja na uvodu v novo sezono predstavili na ponedeljkovi novinarski konferenci.