Super Slovenci po poti Petra Vilfana in ekipe?

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Slovenska 3×3 reprezentanca se je z izkupičkom treh zmag in enega poraza uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. Slovenci so danes odpravili Estonce in Indonezijce, v petek pa so bili boljši od Japonske, izgubili pa proti reprezentanci Poljske. Izločilni boji bodo na sporedu v torek.

Z novima zmagama so si naši košarkarji odprli pot k uspehu, ki ga je leta 1978 prav v Manili dosegel naš nekdanji as Peter Vilfan. Jugoslavija je postala svetovni prvak!

SVETOVNO PRVENSTVO V KOŠARKI 3X3 (MANILA, FILIPINI):

Slovenci so drugi tekmovalni dan odprli z izjemno pomembnim srečanjem proti Estoniji. Košarkarji z dežele ob Baltiku so vodili zgolj pri rezultatu 1:0 in 7:6, sicer pa so bili ves čas spredaj naši košarkarji. Tekmo je s petimi zaporednimi točkami odprl Gašper Ovnik. Po polovici igralnega časa je bil izid poravnan na 7, nato pa so slovenski košarkarji pokazali svojo kakovost. Končni rezultat 21:15 je s košem za dve točki ob izteku igralnega časa postavil ravno Ovnik, ki je bil z devetimi točkami najboljši strelec tekme.

Košarkarji s slovensko zastavico na dresu so tudi zadnje srečanje skupinskega dela odprli odločno. Po treh minutah je na semaforju pisalo že 6:1. Nadaljevanje ni prineslo sprememb. Slovenci so z ekipno igro popolnoma nadzirali tekmo in še pred iztekom prišli do najvišje zmage naše izbrane vrste na velikih tekmovanjih. Gašper Ovnik je dosegel devet točk, šest jih je dodal Simon Finžgar.

V četrtfinale se je poleg Slovenije uvrstila še Poljska. Naši košarkarji se bodo v torek ob 8.50 pomerili z drugouvrščeno ekipo skupine D, v kateri nastopajo Latvija, Ukrajina, Hrvaška, Jordanija in Nigerija.

Barve Slovenije na Filipinih zastopajo Adin Kavgić, Simon Finžgar, Gašper Ovnik in Anže Srebovt, ki sicer sestavljajo ekipo Piran 3×3. V tej sezoni so kot člani omenjene ekipe osvojili že tri mednarodne turnirje FIBA Challenger.

Vse tekmi si lahko v prenosu ogledate na programu Sport klub in www.kzs.si.

Gašper Ovnik, slovenski reprezentant:
“Po tekmi med Polsko in Estonijo, ki so jo slednji dobili z reletivno nizkim rezultatom, je bilo spet popolnoma vse v naših rokah. Vedeli smo, kaj je potrebno storiti, da nam uspe ujeti prvo mesto v skupini. Trdi Estonci so bili neugoden nasprotnik, a smo v drugem delu tekme le prevesili tehtnico v našo korist, poleg tega pa dosegli še 21 točk. V drugo tekmo smo odšli maksimalno zavzeto in jo dobili predčasno, kar je bil tudi cilj. Sedaj se pravi boj šele začenja.”

POVEZAVA NA URADNO SPLETNO STRAN PRVENSTVA

SKUPINSKI DEL:
Skupina B:

Nedelja, 10. junij:
ESTONIJA : SLOVENIJA 15:21

Nedelja, 10. junij:
INDONEZIJA : SLOVENIJA 7:21

Že odigrano:
Petek, 8. junij:
SLOVENIJA : POLJSKA 17:21

Petek, 8. junij:
SLOVENIJA : JAPONSKA 22:14