Strojniki tudi v četrtfinale, Savič 35

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

 

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme v moških skupinah G in E. Kot zanimivost velja omeniti, da so si »strojniki« z zmago nad »ekonomisti« zagotovili četrtfinalni nastop.

SPALDING UKL 2018/19:

Skupina G (moški):
Fakulteta za arhitekturo FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO 53:64
FA:  Barič 21, Rojnik 14, Salaj 13, Mohorič 3, Vrenko 2
FRI: Kosi 16, Starman 14, Šabić 10, Bratuša 9, Janež 8, Strlič 7 

V prvi četrtini smo gledali izenačeno tekmo, v drugem delu igre pa so se »računalničarji« odlepili na 5 točk razlike. Po tretji četrtini je razlika v korist študentov s FRI narasla na 16. Tako smo v zadnji četrtini gledali pričakovano kontrolirano igro s strani »računalničarjev«. Študentje s FA so se hoteli temu zoperstaviti, saj so zaigrali na vse ali nič, vendar v tem niso bili uspešni. Tako so študentje s FRI zabeležili zanesljivo zmago.

FILOZOFSKA FAKULTETA  – Fakulteta za matematiko in fiziko 43:39
FF: Debeljak 17, Sarafimov 13, Stefanoski 6, Intihar 5, Vujanović 2
FMF: Beltram 15, Krivec 9, Predrag 7, Godec 6, Skomina 2)

V prvem polčasu smo gledali izenačeno tekmo, malenkost bolj zbrani pa so bili »filozofi«, ki so polčas dobili s 5 točkami razlike. V tretji četrtini se je nadaljevala izenačena tekma, tokrat pa so bili za malenkost bolj zbrani »mafijci«, ki so po tretji četrtini rezultat znižali za 2 točki. Tako smo v zadnjem delu igre gledali izenačeno končnico, v kateri pa so bili uspešnejši študentje s FF in s tem zabeležili prvo letošnjo zmago.

Lestvica v skupini G (moški): Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za arhitekturo ter Fakulteta za matematiko in fiziko 5, Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Filozofska fakulteta 4.

Skupina E (moški):

FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO – Ekonomska fakulteta 49:48
FS: Lužar 21, Ržen 7, Grah 6, Cimerman 5, Šutanovac in Glas 3, Ferkulj in Šteblaj 2
EF: Kovačević 18, Mencin 11, Čergić 6, Runovc 5, Žepič 4, Šumnik in Tolimir 2

Tekma, ki je odločala katera ekipa se bo uvrstila v četrtfinale oziroma izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. »Ekonomisti« so po dolgem času prišli v skoraj kompletni postavi in že v prvi četrtini povedli s 5 točkami razlike. V drugi četrtini smo gledali izenačeno tekmo, tako, da je razlika ob polčasu ostala enaka kot po koncu prve četrtine. V drugem polčasu smo še naprej  gledali izenačeno tekmo, »ekonomisti« pa so ob koncu tretje četrtine prišli do prednosti 7 točk. Na začetku zadnje četrtine so študentje z EF povedli že z 10 točkami razlike in tekma se je zdela na nek način odločena. S tem pa se niso strinjali »strojniki«, ki so poskušali vse in predvsem z zadetimi meti za tri točke 42 sekund do konca tekme povedli za dve točki. V naslednjem napadu so »ekonomisti« rezultat izenačili. Tako so zadnji napad imeli »strojniki«, ki so z izsiljeno osebno napako pet sekund do konca tekme in z enim zadetim prostim metom prišli do vodstva, ki so ga ohranili do konca tekme in več kot zasluženo zmagali.

Biotehniška fakulteta PEDAGOŠKA FAKULTETA 51:62
BF: Troha 17, Trap 9, Zore in Bahor 7, Zobec 6, Einspieler 5
PeF: Savič 35, Seručar 14, Čušin 8, Ravnikar 3, Peteh 2

Že pred tekmo je bilo jasno, da ne glede na rezultat današnje tekme so študentje z BF prikovani na tretje mesto, študentje s PeF pa na zadnje mesto v tej skupini. Tako so »biotehniki« na tekmo prišli brez svojih nosilcev in tako »pedagogom« na nek način dopustili, da prvič zmagajo v ligi za prvaka. »Pedagogi« so bili celotno tekmo nekoliko boljši in skozi celotno srečanje počasi večali svojo prednost, ki je na koncu bila dvoštevilčna.

Lestvica v skupini E (moški): Fakulteta za šport ter Medicinska fakulteta 8, Biotehniška fakulteta ter Fakulteta za strojništvo 7, Ekonomska fakulteta ter Pedagoška fakulteta 6.

Spored prihajajočih tekem:

Skupina F (moški):

FU: PF   18.03.2019 ob 18.10

FKKT: FFA   18.03.2019 ob 19.15

Četrtfinale (ženske):

PeF : FFA   18.03.2019 ob 20.20

EF : FF   18.03.2019 ob 21.25

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.