“Stožice so za nas zaklete!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po sobotni zmagi Sixt Primorske se finalni niz Lige Nova KBM seli v Ljubljano. Drugo tekmo, ki se bo začela v torek ob 18.45, bo gostila Arena Stožice. Dvoboj bo v živo prenašal Šport TV 1, v spletnem prenosu pa ga bo moč spremljati na Facebook strani KK Sixt Primorska.

Liga Nova KBM, finale, 2. tekma, 21.5.
Petrol Olimpija – Sixt Primorska (18.45)

Koprski tigri so prvi finalni nastop v svoji triletni zgodovini opravili z odliko. Dvoboj je bil resda večino časa izenačen, a ko je bilo to najbolj potrebno, so prikazali dovolj zbranosti in znanja ter na koncu slavili zmago z 79:61. V torek se bo vse začelo znova, nov uspeh pa bi izbrance Jurice Golemca približal korak do naslova državnega prvaka.

V torek bodo primorski košarkarji skušali premagati tudi svojevrsten urok, saj na dosedanjih treh gostovanjih v stoženski dvorani še niso okusili slasti zmage. V začetku lanskega novembra so tam v prvem delu državnega prvenstva klonili z 61:81, dvakrat pa so bili Ljubljančani na istem mestu boljši tudi v minuli sezoni (88:77, 85:56).

Dvoboj Sixt Primorske in Petrol Olimpije bo osmi v tej sezoni. Na dosedanjih sedmih je koprsko moštvo zmagalo šestkrat. Skupno so tigri v tej sezoni odigrali že 65 tekem in jih 58 tudi dobili. V Ljubljano potujejo po 20 zaporednih zmagah.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Prvo tekmo smo detajlno analizirali in videli, kjer smo delali napake. Zavedamo se, da bomo morali v Stožicah prikazati precej boljšo igro in osredotočenost, v kolikor želimo doseči novo zmago. V Ljubljano se odpravljamo samozavestni in s pozitivnimi mislimi.”

Luka Vončina, košarkar Sixt Primorske:
“S Petrol Olimpijo smo v gosteh v tej sezoni igrali že večkrat, a vse zmage dosegli v Tivoliju. Zaenkrat so Stožice za nas zaklete. S soigralci se bomo potrudili, da v torek tudi tam prebijemo led.”