Stotka za zgodovinski dosežek Toronta!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Veliki finale lige NBA bo prvič mednaroden! Toronto Raptors  živijo svoje sanje, potem ko so s četrto zaporedno zmago postali prvaki Vzhoda. Moštvo, ki se pred tem še nikoli ni uvrstilo niti v konferenčni, kaj šele glavni, finale, zdaj čaka hud izziv – Golden State Warriors.

Giannis Antetokounmpo bo moral počakati še eno leto na svojo možnost, pri tem pa bo vsekakor upal naj Kawhi Leonard spakira kovčke in kot prosti agent zamenja Kanado za Kalifornijo. Leonard je bil tudi sinoči fenomenalen in vodil dvoboj v obeh statističnih prvinah, t. j. pikah in skokih, prav tako pa je opravil veliko dela v obrambi.

Bucksi so v tretji četrtini vodili še za 15 točk, a zadnja četrtina je bila popolnoma v znamenju Raprtorsov, ki so jo dobili z izidom 29:18. V zadnjih 12 minut Bucski niso uspeli zadeti niti ene trojke v šestih poskusih, na drugi strani so domačini dali štiri njih. V tej prvini posebej velja izpostaviti individualni dosežek Freda VanVleeta, rezervnega igralca Raptorsov, ki v zadnjih dveh tekmah meče trojke 11/14.


Liga NBA sinoči

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks [4:2]
100:94
Leonard 27, 17 skokov in 7 asistenc, Siakam 18; Antetokounmpo 21 in 11 skokov, Lopez 18 in 9 skokov.