„Štiri dni sem še selektor, ne rabim te!“

Rubrika: Tuje reprezentance

V taboru BiH je bilo minuli vikend zelo vroče. Najprej sta se na tekmi skorajda stepla kapetan Mirza Teletović in Džanan Musa. Burno je bilo tudi v slačilnici. Včeraj popoldan pa sta oba skupaj stopila pred kamero in poslala jasno sporočilo – vse se je zgodilo v žaru borbe.

Hud obračun

Spomnimo – mladi Džanan Musa je bil imel že med tekmo nekaj „kratkih stikov“ z Rusi, po udarcu Sergeja Karašova pa je pristal na tleh. Musa, igralec Cedevite, je vstal in želel obračunati z Rusi, vmešal pa se je kapetana reprezentance Mirza Teletović. Muso je to zmotilo, Teletović pa ga je skušal umiriti s silo. To je izvalo burno reakcijo, najhuje so preprečili soigralci. Musa je jokal, burno pa je bilo tudi v garderobi po koncu tekme. Musa je med prvimi odšel s parketa, del navijačev pa je začel žaliti Teletovića „Neprimerno je, da kapetan tako reagira,“ je dejal po koncu obračuna selektor Damir Mulaomerović.

Ne rabi ga

Ko so vsi menili, da so se strasti sinoči le pomirile, pa je vnovič „počilo“. Zaiskrilo se je med Teletovićem in selektorjem. Prvi se je hotel opravičiti za obnašanje, hotel pa je zaigrati tudi proti Švedom (BiH lovi zmago za 40 točk ali več).

„Štiri dni sem še selektor, ne rabim te!“ je bil jasen in glasen Mulaomerović. Teletović, tako dnevni list Avaz, pa mu ni ostal dolžan. Da je on, Mirza, ta, ki 13 let igra za BiH, medtem ko se je Mulaomerović odločil za Hrvaško.