ŠTEVILKA DNEVA: Že TRI slovenske selekcije letos zmagovalke turnirja European Challenger

Rubrika: Mlajše selekcije

S prepričljivo in nikoli vprašljivo zmago so naši mladinci sklenili turnir t.i. European Challenger v turškem mestu Konya. Danes so varovanci trenerja selektorja Petra Markovinoviča s 70:62 porazili Češko in potrdili prvo mesto na turnirju. To je že tretja slovenska selekcija, ki je bila tako uspešna v letošnjem poletju!


Da je Saša Ciani izjemen talent, ki pa je pod taktirko Mira Alilovića v beograjskem Dynamicu naredil velik korak naprej, se je potrdilo tudi na tem turnirju. Tudi zato je bil Ciani imenovan, izbran za najboljšega, najkoristnejšega igralca turnirja. Po 13 točk in 9.8 skoka je beležil Ciani na tekmo v Turčiji!

Češka – SLOVENIJA 62:70
Slovenija: Osojnik 5, Ciani 13 (11 sk, 4 as), Mirtič 20 (2 sk, 6 as), Klobučar 8, Urbiha 7 (4 sk), Flerin (3 as), Zemljič 9 (3 sk, 2 as), Škorjanc 2, Samar, Macura 6 (4 sk), Višnikar, Rudovič.

Nocojšnja tekma se je v našo korist dokončno prevesila v zadnji četrtini, ki jo je Slovenija dobila s 23:11. Po prvi je bilo 23:18 za Čehe, druga je pripadla nam z 8:20, tretja Čehom 20:9.

Čeprav smo izgubili skok in imeli le šest prostih metov (Čehi 14), smo bili precej bolj zbrani v igri in s pridom unovčili dejstvo, da je imela Češka kar 26 izgubljenih žog, mi le 14! Čehi so pred zadnjo četrtino vodili 51:47, lov Slovenije pa je s trojko odprl Jaka Klobučar, ki je zadel za 51:50. To je bil začetek serije 2:15, ki jo je sklenil Saša Ciani, tekla pa je 35. minuta.

Češke mladince je vodil Lubos Barton, nekdanji košarkarski as, ki je bil v Barceloni soigralec Jake Lakoviča in Erazma Lorbka.