ŠTEVILKA DNEVA: Tri košarkarske velesile padle pred Slovenijo!

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska reprezentanca do 16 let nastopa od 9. do 14. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v portugalskem mestu Matosinhos, kjer se v skupini C meri z reprezentancami Rusije, Češke, Poljske, Belgije in Portugalske. V tretji tekmi tekmovanja so Slovenke zadržale zmagovalni ritem in premagale Češko z rezultatom 84:67.

Slovenska reprezentanca deklet do 16 let je tudi po tretjem tekmovalnem delu neporažena! Tokrat so naše izbranke premagale Češko. Rezultat po prvem polčasu je bil skoraj izenačen (37:35 za Slovenijo), nato pa so Slovenke pohodile plin in v drugem polčasu stopnjevale ritem, ter iz minimalnega vodstva ob koncu prvega polčasa v samo 15 minutah prišle do prednosti 20 točk. V zadnjih petih minutah tekme so slovenske igralke mirno nadzorovale tekmo in se veselile visoke zmage, priložnost za igro pa so dobile prav vse reprezentantke. Eden poglavitnih razlogov za slovensko zmago je bila spet odlična igra v obrambi, predvsem v obdobju celotne tretje in prve polovice četrte četrtine, ko so Slovenke povečevale prednost, saj so imele kar 18 ukradenih žog, Čehinje pa so izgubile 11 žog več kot Slovenke.

Ponovno se je izkazala Ajša Sivka, tokrat s 17 točkami in desetimi skoki, po doseženih točkah pa so ji sledile Alina Žitek (16 točk), Zoja Štirn (15) in Manca Marolt (14). Reprezentanca deklet do 16 let bo svojo naslednjo tekmo odigrala v petek 13. avgusta, ko se bo ob 22. uri po slovenskem času pomerila proti domačinkam turnirja, ekipi Portugalske.