ŠTEVILKA DNEVA: S 23:6 kadeti tlakovali pot od 1. zmage v Novem Sadu

Rubrika: Mlajše selekcije

Slovenska moška reprezentanca do 16 let nastopa od 16. do 21. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v srbskem mestu Novi Sad, kjer se v skupini C meri z reprezentancami Turčije, Srbije, Izraela, Češke in Belgije. V prvi tekmi tekmovanja so naši fantje na koncu zanesljivo premagali Izrael z rezultatom 87:70.

 

Slovenski košarkarji so tekmo proti Izraelu začeli naravnost fantastično, zaprli vse poti do obroča in znotraj prve četrtine naredili tudi delni izid 13:0, ter Izraelcem dovolili le šest doseženih točk, za končnih 23:6 po prvi četrtini. Jasno je bilo, da bo težko nadaljevati v takem ritmu in Izraelci so razbili svojo začetno tremo ter drugo četrtino dobili za tri točke, vseeno pa je naša izbrana vrsta na veliki odmor odšla s prednostjo 14 točk (40:26). Tretja četrtina je bila na današnji tekmi najslabša, saj so Slovenci Izraelcem dovolili kar 28 doseženih točk, prednost pa se je na koncu četrtine stopila na samo pet točk za Slovenijo.

V zadnjem delu igre so se naši fantje vseeno zbrali, četrtino dobili kar za 12 točk (28:16) in postavili stvari na svoje mesto, saj so večino časa na tekmi pokazali, da so precej bolj kakovostna zasedba od Izraela. Za prvo zmago na turnirju je najbolj zaslužen skok, saj so jih Slovenci zbrali kar 20 več od Izraela (58-38), s tem pa so prišli do velikega števila drugih napadov in zasluženo zmagali.

Fenomenalno partijo je prikazal Jan Vide, ki je dosegel kar 34 točk in ob tem še desetkrat uspešno skočil. Luka Šmitran je dosegel 12 točk, izkazala pa sta se tudi Jure Rener (8 točk, 11 skokov) in Jernej Bolčina (5 točk, 10 skokov). Reprezentanca fantov do 16 let bo naslednjo tekmo odigrala jutri, 17. avgusta, ob 14.30 uri, ko se bo pomerila proti Belgiji.