ŠTEVILKA DNEVA: 67 za novo zlato Slovenije v letu 2021!

Rubrika: Mlajše selekcije

Reprezentanca fantov do 18 let je na četrti tekmi še četrtič zmagala po pravem trilerju in že pred zadnjo tekmo osvojila 1. mesto! To je že tretja reprezentanca, ki je letos na FIBA Challenger evropskem prvenstvu osvojila 1. mesto!

Tudi tokrat je bil najboljši igralec Saša Ciani, odlično pa je, seveda poleg vseh ostalih fantov, odigral tudi Lovro Urbiha s 13 točkami!

Čestitke igralcem in štabu, pa ne hodite predaleč, saj že v ponedeljek spremljamo reprezentanco deklet do 16 let na Portugalskem, so dodali na Košarkarski zvezi Slovenije.

Tekma pa je bila izredno izenačena od samega začetka, v celi tekmi pa so Rusi največ vodili za šest, mi pa za pet točk! Zanimiv je tudi podatek, da so Rusi bili v vodstvu dobrih 26 minut, Slovenija 10 minut.

Dilema okoli zmagovalca pa je bila rešena v zadnjih dveh minutah, v katere je Slovenija stopila s prednostjo 59:62. Matija Samar je v obrambi mojstrsko ukradel žogo in šel v protinapad na zabijanje, ki pa ni uspelo. Rusi so s trojko poravnali na 62:62. V novem napadu pa je svojo trojko dosegel Lovro Urbiha, podal je Jan Zemljič. Rusi so vzel minuto odmora, se potem približali na 64:65. Po zapravljenem napadu Slovenije je Rusija 27 sekund pred koncem povedla 66:65! 18 sekund pred koncem pa je sledila osebna napaka, Zemljič je bil zbran na liniji prostih metov. Potem pa se je četa selektorja Petra Markovinoviča izkazala z dvema posredovanjema v obrambi za končno zmago 66:67 in osvojitev turnirja že krog pred koncem!

Rusija – SLOVENIJA 66:67
Slovenija: Osojnik 2 (2sk), Ciani 15 (8 sk, 4 as), Mirtič 9 (4 sk, 4 as), Klobučar 5 (4 sk, 2 as), Urbiha 13, Flerin 4 (3 as), Zemljič 5 (3 as), Škorjanc 6 (6 sk), Samar 8 (4 sk, 3 as), Macura, Višnikar, Rudovič.