ŠTEVILKA DNEVA: 4.3 milijone za Marka, ki se je v Olimpiji vrnil na košarkarski zemljevid

Rubrika: ABA Liga

Dileme ni več, Marko Simonović (210 cm, 1999) kariero nadaljuje v ekipi Chicago Bulls, sklenil je triletno pogodbo, težko 4.3 milijone dolarjev.

Zgodba ne bi bila tako interesantna, če ne bi bila povezana s Slovenijo, točneje z ljubljansko Olimpijo.

Marko Simonović je bil tisti igralec, okoli katerega se je nekdanji direktor Olimpije Roman Lisac poleti 2018 precej trudil. Verjel je, da bi bil lahko prav tedaj 18-letni črnogorski reprezentant tisti, za katerega bi lahko Olimpija tudi nekaj iztržila. 19.6. 2018 je Simonović le podpisal pogodbo z Zmaji. V Ljubljani se ni dolgo zadržal, po letu dni se je selil v Mego, kjer je v klubu doživel meteorski vzpon.

V Ligi ABA v sezoni 2018/2019 je beležil po 4.2 točki in 3.1 skoka na tekmo, letos že 15.8 točke in devet skokov na srečanje!

»Izjemno veseli smo, da smo v igralski kader dodali Marka Simonovića, ki se bo prav zagotovo odlično vklopil v moštvo. Skupaj z Lukom Šamanićem in Issufom Sanonom lahko odkrito trdimo, da ima Petrol Olimpija v svojih vrstah tri izmed najbolj nadarjenih mladih košarkarjev. Želimo, da Petrol Olimpija znova postane valilnica talentov, ne glede na to, ali govorimo o evropskih tekmovanjih ali pa Ligi NBA, in letošnje pripravljalno obdobje je prav zagotovo velik korak na poti k temu, da Ljubljana znova postane eden izmed najboljših razvojnih centrov v Evropi, ki bo privabil v Stožice številne košarkarske strokovnjake in oglednike najbolj uglednih klubov,« je tedaj dejal direktor Roman Lisac.

Njegove besede so bile nekako preroške:
Simonović je novi član Chicaga, Luka Šamanić se uveljavlja v San Antoniu (njegov član je od 2019.), v dresu Olimpije pa je bil na draftu izbran tudi Sanon, ki pa ostaja v ukrajinskem Dnipru.