ŠTEVILKA DNEVA: 22 točk Sivke za odmevno zmago proti veliki Rusiji

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska reprezentanca do 16 let nastopa od 9. do 14. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v portugalskem mestu Matosinhos, kjer se v skupini C meri z reprezentancami Rusije, Češke, Poljske, Belgije in Portugalske. V prvi tekmi tekmovanja so naša dekleta začela zelo dobro, saj so premagala Rusijo s 66:60.

SLOVENIJA – Rusija 66:60
Slovenija: Žitek 4, Štirn 13 (6 sk, 3 as), Iseinoski, Sivka 22 (6 sk), Brecelj 5 (6 sk, 3 as), Žibert 6 (2 sk, 2 as), Lazarevič 4 (8 sk), Marolt 3 (2 sk), Valenčič 5 (2 sk), Windisch Mišjak, Ovčina 2 (2 sk), Krenk 2.

Slovenska reprezentanca je svojo prvo tekmo opravila z odliko, saj so naše reprezentantke ugnale Rusijo! Naša dekleta so bila skozi celotno tekmo, v kateri ni bilo računati, da se bo katera od ekip odlepila na višjo razliko, zbrana, motivirana in odločena, da turnir začnejo na najboljši možni način, torej z zmago. Kljub temu, da je bila na koncu razlika le šest točk za našo izbrano vrsto, so Slovenke dobile prav vse četrtine in se zasluženo veselijo zmage nad prestižnimi tekmicami. Predvsem so bila naša dekleta bolj zbrana od Rusinj pri metu za dve točki ter pri prostih metih. Še posebej vznemirljiv pa je bil zaključek tekme, ko so se v zadnji minuti srečanja Rusinje približale le na eno točko zaostanka, vendar pa je po podaji Zoje Štirn 25 sekund pred koncem Alina Žitek zadela odločilen met za tri točke in tekma je bila odločena.

Najboljša strelka srečanja je bila Ajša Sivka, ki je dosegla 22 točk in 6 skokov, sledila ji je Zoja Štirn s 13 točkami in prav tako šestimi skoki. Reprezentanca deklet do 16 let bo svojo naslednjo tekmo odigrala jutri, ko se bo ob 16. uri po slovenskem času pomerila proti reprezentanci Belgije.